Deutsche Telekom innovációs verseny: olasz startup nyert

startupA Deutsche Telekom által már második alkalommal megrendezett ötlet-versenyen az olasz Atooma győzedelmeskedett. A Krakkóban tartott nemzetközi döntőben összesen 11 Európából és Izraelből érkezett startup versengett az alaptőkét, hardvert és szoftvert jelentő díjakért, és az olyan nemzetközi eseményeken való részvételért, mint a hatezer látogatót vonzó berlini Long Night of the Startups rendezvény.

Az Atooma olyan platform, amely kapcsolatot létesít az okos készülékek, alkalmazások és érzékelők között, így automatikus okos kapcsolat létesül a végfelhasználókkal. A platform és az alkalmazás neve Smart Action Automation App and Platform és arra tervezték, hogy különböző eszközöket kapcsoljon össze nyolcvannál is több szolgáltatással, beleértve a viselhető eszközöket, okos készülékeket, webes és mobil szolgáltatásokat és egyéb hardvert.

Magyarországot az ANGL elnevezésű video-broadcasting applikáció képviselte. A Magyar Telekom több hazai pályázatot is ígéretesnek talált a magyarországi nyertesén kívül is, ezért velük tárgyalásokat folytatunk a továbbfejlesztés lehetőségeiről – nyilatkozta a társaság illetékese. A négy magyarországi ötlet, a Crypt-Talk nevű biztonságtechnológiai megoldás, a CreaTV elnevezésű második képernyős alkalmazás, a Shop&Roll nevű „intelligens vásárlókosár” és a Rebot, egy mobillal vezérelhető robotépítő megoldás – kitalálói lehetőséget kapnak a Magyar Telekomtól arra, hogy ötletük továbbfejlesztéséről tárgyaljanak a vállalat szakértőivel és döntéshozóival.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A GVH tízmillióra büntette a visszaeső Telenort

pén júl 4 , 2014
Megtévesztő reklámozásért tízmillió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Telenor Magyarország Zrt.-t (Telenor), mivel 2013. május 9. és 2013. június 19. között úgy hirdette „korlátlan beszélgetés” szlogennel Családi Csomag szolgáltatását, hogy a szolgáltatás általános szerződési feltételei között 1000 perces időbeli korlát szerepelt. A GVH megállapította, hogy a vállalkozás ugyan […]

Friss, ropogós