Folytassa tasclr.com

TasclrBő egy éve, 2014 januárjában indult a tasclr.com, amely a közösségi munkaszervezés első magyar megvalósítása. Az ötlet egyszerű, de nagyszerű: a megbízók kiírják egy mindenki által olvasható felületre a számukra szükséges munkákat, illetve azoknak a határidejét és a díjazást, a jelentkezők közül pedig kiválaszthatják a legmegfelelőbbet. A taskrabbit.com sikere alapján azt gondolhatnánk, egy jó, bevált ötlet hazai megvalósítása gyors sikert hozhat. Hát nem. Pócza Krisztián, az oldalt üzemeltető Tasclr Services Kft. ügyvezetője a [-]mínuszos.hu-nak elmondta, hogy erőfeszítéseik ellenére, és várakozásukkal ellentétben nagyon nehezen indul be az oldal. Mint mondta a napi látogatószám nem éri el azt a többezres felhasználószámot, a kritikus tömeget, ami beindíthatná Magyarországon a közösségi alapokon nyugvó feladatközvetítést.

Pócza szerint a lassú beindulás egyik oka, hogy gyakorlatilag csak a városokban élőkre számíthat az oldal, a falusiak a kisebb szerelési, ház körüli munkáikat vagy saját maguk, vagy ismerőseik segítségével meg tudják oldani. További okként említette, hogy az alapítók, Pócza és Kovács Gábor -informatikusokként-, számos dologhoz, például a leendő felhasználók megszólításához nem értenek. Egyébként, mint elmondták, nem várták tétlenül, hogy a sült galamb a szájukba repüljön: akciókat szerveztek, keresték a kapcsolatot a sajtóval, kampányt folytattak a Facebookon, befektetőkkel konzultáltak. A [-]mínuszos.hu, a jövőt firtató kérdésére Pócza elmondta, tervezik, hogy még egyszer nekifutnak az oldal reklámozásának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Éledezik a Terminátor

csü febr 26 , 2015
A Cisco Visual Networking Index globális mobil adatforgalomra vonatkozó előrejelzés szerint, a gépek közötti (m2m) kommunikáció azokat az alkalmazásokat takarja, amelyek lehetővé teszik a vezeték nélküli rendszereknek, hogy hasonló eszközökkel kommunikáljanak, és támogassák többek között a globális helymeghatározó rendszereket (global positioning satellite – GPS), a vagyontárgyak nyomonkövetését segítő biztonsági rendszereket, […]