Pályacsúcsot döntött tavaly az európai startup piac

Tavaly rekordot döntött az európai startup piac mind a befektetések számát, mind értékét tekintve, a tőkebefektetések számának arányát tekintve Magyarországon nőtt a leginkább az egy évvel korábbi állapothoz képest.

Európában tavaly 4199 alkalommal vontak be tőkét startupokba, ami 15 százalékos emelkedést jelent az azt megelőző évhez képest, a befektetések értéke 11 százalékkal nőtt, és átlépte a 21 milliárd eurót – közölte az EY tanácsadó cég. A magyar startupokba a tavaly elért 132 tőkebefektetés érkezett, ami mintegy duplája az előző évinek, ami páratlan eredmény a rangsorban – olvasható a közleményben. A tőkebefektetések számát tekintve Magyarország ezzel a nyolcadik helyet foglalja el Európában, megelőzve Oroszországot és Dániát (123, 102 tranzakció), a régióból pedig egyedüliként Magyarország került fel a TOP10-es listára. A felmérés szerint Nagy-Britanniában több mint hétmilliárd eurót fektettek induló helyi cégekbe, ezzel továbbra is vezető pozíciót foglal el az európai startup ökoszisztémában. A második helyezett Németország, ahol mintegy ötmilliárd eurót invesztáltak, harmadik a rangsorban Franciaország, a francia induló vállalkozásoknak megközelítőleg három és fél milliárd euró jutott 2018-ban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Instagramon mutatják be a tizenhárom éves korában Auschwitzban megölt magyar zsidó kislány naplóját

pén máj 3 , 2019
Egy magyar zsidó kislány naplójának Instagram-feldolgozása borzolja a kedélyeket Izraelben – jelentette a Háárec. Éva története címmel az Instagram nevű internetes alkalmazáson mutatják be a tizenhárom éves korában Auschwitzban megölt magyar zsidó kislány, Heyman Éva naplóját az izraeli holokausztnapra, a Jom Hasoára készülve. A főként a gyerekek médiumának számító alkalmazás […]

És még ez is...