Fiatal kutatók innovációit díjazták

innovacioHúszévesnél fiatalabb tanulók több mint húsz pályázata részesült elismerésben a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének hétfői eredményhirdetésén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában. A versenyen első helyezést ért el Tóth Fanni és Horváth Roland Interaktív jelnyelvet tanító és gyakorló szoftvere; Udvardi Péter Mikro-elektromechanikai struktúra alacsony frekvenciás hangok és rezgések érzékelésére; valamint Imets Tamás Egy eszköz az elmének című pályamunkája.

Második helyezett lett Nagy Enikő és Sivák Levente ruhába építhető adatrögzítő egysége, Pogány Martina Alíz és Tomori Vince különféle oldatok pH-értékét mobiltelefonnal meghatározó megoldása, valamint Sztranyovszky Lóránt és Varga János is, akik munkájukkal arra keresték a választ, hogy felállítható-e egy Scoville-jellegű skála a torma csípősségének jellemzésére. György Levente és Dömsödi Bálint Kritikus védelmi szövetség gráfokban; valamint Sipos Bence Okos polcok a konyhában című pályázatát harmadik hellyel jutalmazták, csakúgy, mint az ivóvízből aktív szén és ioncserélő segítségével szerves anyagokat eltávolító Szvoreny Viktort, és az intelligens virágcserepet építő Nagy Simon Józsefet.

A helyezést elért pályázatok 12 hónapig részesülnek havi ösztöndíjban, emellett pénzjutalom jár az első és második helyezetteket felkészítő tanároknak is. Különdíjjal jutalmazták a verseny legjobb határon túli helyezettjét, a csíkszeredai Imets Tamást, a legfiatalabb helyezettnek járó külön elismerést pedig Horváth Roland vehette át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rejtély, hogy milyen lesz az új Honor okostelefon

sze jún 1 , 2016
Hamarosan új készülékkel jelentkezik a magyar piacon a Honor okostelefon márka. A gyártó nagyon titokzatos, egyelőre csak egy homályos képet közölt, a telefon típusáról és paramétereiről egyelőre semmit sem.

Friss, ropogós