Kara: több mérnökre és informatikusra van szükség az országban

Kara-AkosA kormány partnere a piaci szereplőknek abban, hogy több mérnök és informatikus legyen az országban — jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára csütörtökön a győri Széchenyi István Egyetemen, a távközlési világnap alkalmából rendezett szimpóziumon. Kara Ákos felidézte, a vállalatok egyértelműen jelezték, hogy szükségük van mérnökökre és informatikusokra, és megjegyezte, “a következő hónapokban olyan döntések születnek meg a kormány részéről, amelyek segítik ennek a célnak a megvalósulását”.

Az MTI kérdésére az államtitkár kifejtette: a döntések egy része a szakképzés további, a piaci igényekhez illeszkedő átalakítását szolgálja, valamint olyan célzott programok elindítását, amelyekkel vonzóvá teszik a fiatalok számára az informatikus szakot. Hozzátette, hogy a digitalizáció a versenyképesség szempontjából különösen fontos a magyar vállalkozások számára, ezért a kormány több programot is indít a nyáron, kifejezetten a kis- és közepes vállalkozások számára. Erre a célra közel negyvenmilliárd forintot szánnak, amelyből 18 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás lesz — fűzte hozzá.

gjVélemény
Teljesen egyetértek az államtitkár úrral. Annyit azért hozzátennék, hogy több magasan képzett szakmunkásra, orvosra, megbecsültebb és megfizetett pedagógusra, ápolónőre és -ne vegye személyeskedésnek – jóval kevesebb államtitkárra, államtitkár-helyettesre lenne szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.