Nyakunkon a digitális múzeumpedagógiai élménynap

Digitális Edukációs Múzeumi ÓrákTöbb mint húsz múzeum részvételével rendezik meg március 13-án a Digitális Edukációs Múzeumi Órák (DEMÓ) elnevezésű online élménynapot, amelynek idei tematikája a reformkor és a 1848-49-es forradalom és szabadságharc lesz.

Idén a program során a diákok többek közt a szabadságharc hőseivel ismerkedhetnek meg, valamint megtudhatják, hogyan zajlott egy reformkori országgyűlés, vagy milyen volt a közlekedés, a gasztronómia és a divat a XIX. század közepén – olvasható a Felelős Szülők Iskolájának közleményében. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája hatodik alkalommal szervezi meg a programot a virtuális térben azzal a céllal, hogy az iskolai tantárgyi ismereteket projekt alapon, tematikusan összegezze, és a múzeumi tartalmak élményszerű felhasználásával modern, digitális eszközökkel segítse a témában való elmélyülést.

A szervezők több mint húsz múzeum feladatait-és játékait-gyűjtötték össze korosztályi bontásban általános iskolás, valamint középiskolás diákok számára. A programra ingyenesen lehet jelentkezni a mozaik múzeumtúra weboldalán. A változatos múzeumpedagógiai tartalmak és játékok a regisztrációt követően minden pedagógus számára ingyenesen elérhetőek lesznek virtuális feladatsorok formájában a március 13-i DEMÓ napon, valamint a későbbiek folyamán is szabadon használhatók majd oktatási célból. Minden korosztály számára Balatoni József, a Mozaik Múzeumtúra és a DEMÓ szakmai házigazdájának történelemórájával indul a nap. Az ő segítségével a diákok Széchenyi István alakján keresztül nyerhetnek betekintést abba, hogy miről szólt a reformkor, és miért van ekkora szerepe a magyar történelemben.

Ezt követően a diákok előre megadott feladatokon, virtuális sétákon, online kvízeken, edukációs videókon, online fejtörőkön és kreatív játékokon keresztül kalandozhatnak majd a digitális térben. A programokon belüli tematikus tájékozódást piktogramok, feliratok segítik majd.

A program helyszínei
Bélyegmúzeum, Damjanich János Múzeum, Déri Múzeum, Dobó István Vármúzeum, Ferenczy Múzeumi Centrum, Gödöllői Királyi Kastély, Hadtörténeti Múzeum, Iparművészeti Múzeum – Ráth György-villa, Kállay Gyűjtemény, pákozdi Katonai Emlékpark, Kecskeméti Katona József Múzeum, Kuny Domokos Múzeum, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Magyar Földrajzi Múzeum, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Munkácsy Mihály Múzeum, Néprajzi Múzeum, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Soproni Múzeum, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szent István Király Múzeum, Országgyűlési Múzeum.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tovább bővült a Siemens füstérzékelő portfóliója

hét febr 27 , 2023
A Siemens két új levegő mintavételes érzékelőjével (ASD) könnyen megoldható az adatközpontok, kereskedelmi raktárak, ipari létesítmények és más nagy alapterületű telephelyek tűz elleni védelme. Az új termékcsalád egyetlen eszközével akár 6700 négyzetméternyi terület védhető, ami a piacon jelenleg elérhető legnagyobb lefedettségnek számít. Érzékenység szempontjából a legszigorúbb követelményeket támasztó A-osztályú felhasználás […]
Siemens ASD füstérzékelő

És még ez is...