Feltörték az OGYÉI weboldalát

Támadás érte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) weblapját – jelentette be a szervezet.

Az eset október 1-jén történt, a támadó egy befoltozatlan sérülékenység kihasználásával férhetett hozzá az OGYÉI weboldalának teljes adatbázisához. Az adatvédelmi incidens legnagyobb számban a hírlevél-feliratkozásokat, valamint patikák adatbázisát érintette. Ezek mellett nagy számban érintettek voltak gyógyszer-nagykereskedők adatai és a mellékhatás-bejelentő rendszer egy része. A történtekről az OGYÉI értesítette a Nemzeti Kibervédelmi Intézetet, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot. A sérülékenységet azóta kijavították, a védelmi intézkedéseket felülvizsgálták. Közleményükben amelyben azt is részletesen leírták, hogy milyen adatbázisokhoz fértek hozzá a hackerek, és ebben milyen adatok találhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Tungsram kkv-k innovációját segítő online felületet indított

sze okt 30 , 2019
A Tungsram vállalatcsoport online felületet indított a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére. A korábban az IBM-nél 17 évet különböző vezetői pzícióban eltöltő Pongrácz Ferenc, aki jelenleg a Tungsram innovációért felelős ügyvezetője elmondta, hogy az iLex Systems Zrt.-vel közösen fejlesztett online innovációs piactér weboldalon regisztrált kkv-k felvehetik a kapcsolatot a […]