A Tungsram kkv-k innovációját segítő online felületet indított

A Tungsram vállalatcsoport online felületet indított a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére. A korábban az IBM-nél 17 évet különböző vezetői pzícióban eltöltő Pongrácz Ferenc, aki jelenleg a Tungsram innovációért felelős ügyvezetője elmondta, hogy az iLex Systems Zrt.-vel közösen fejlesztett online innovációs piactér weboldalon regisztrált kkv-k felvehetik a kapcsolatot a Tungsrammal, és számos speciális kérdéskörben kérhetnek segítséget. Rövid határidőn belül választ kaphatnak jogi, szabadalmi, az innováció-menedzsmenttel, prototípus gyártással, a gyártási kapacitással, laboratóriumi infrastruktúrával és piacra jutással kapcsolatos kérdésekre. A Tungsram azt tervezi, hogy tíz éven belül ötven százalékot érhet el majd az innovációhoz köthető tevékenységből származó bevételük a teljes árbevételen belül.

A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tért vissza a piacra a GE Lighting EMEAT fényforrásüzletágának és globális autólámpa ágazatának felvásárlásával. A több mint négyezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékeinek 95 százalékát exportálja, 110 nemzetközi piacon van jelen értékesítési hálózata révén. A Tungsram Operations Kft. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 65,25 milliárd forint volt, a cégcsoport induláshoz köthető jelentős befektetései miatt az adózás utáni eredménye 4,73 milliárd forint veszteség volt. A cégcsoport árbevételének 93 százaléka a világítástechnikához köthető gyártásból, értékesítésből származik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zuttyant egyet az Amazon árfolyama

sze okt 30 , 2019
Zuhanásra váltott az Amazon árfolyama a New York-i tőzsdén, miután a riválisokkal ádáz versenyt vívó vállalat negyedik negyedéves előrejelzése gyengébbnek bizonyult az elemzői várakozásoknál. A világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon árfolyama nyolc százalékkal esett a tőzsdezárás utáni elektronikus kereskedésben a csütörtökön közzétett, vegyes eredményeket tartalmazó harmadik negyedéves gyorsjelentés […]
Amazon

És még ez is...