Felhő: az adatbiztonság hét pontja

Storm CloudxA Kaspersky Lab szerint egyáltalán nem újdonságnak, hogy a felhőből ellopják a sztárok titkolni kívánt fényképeit. A személyes adatok számítógépekről, mobil eszközökről és felhő-alapú szolgáltatásokból történő kiszivárgásának elkerülésére Christian Funk, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója a következő óvintézkedéseket javasolja:

  1. Használjunk erős jelszavakat, lehetőleg minden fiókhoz egyedit.
  2. Használjunk végpontbiztonsági megoldásokat eszközeink védelmére, mivel minden eszköz bemenetként szolgál a felhő-alapú tárhelyekhez.
  3. Engedélyezzük és használjunk kétfaktoros hitelesítési szolgáltatásokat, ahol csak lehet.
  4. Határozzuk meg, hogy mely adatokat fogjuk a felhőben tárolni és melyeket nem. A leginkább bizalmas információkat – legyenek azok személyesek vagy munkájával kapcsolatosak – sose tároljuk felhőben.
  5. Egy mobil eszközt egyszerűen el lehet lopni vagy veszteni, ezért magán az eszközön ne tároljunk bizalmas adatokat. Ha ez nem lehetséges, gondoskodjunk a megfelelő titkosításról.
  6. Ha igen bizalmas információkat (beleértve a fényképképeket és videókat is) kívánunk tárolni, győződjünk meg róla, hogy az eszköz nem tölti fel az adatokat automatikusan a felhőbe.
  7. Mielőtt személyes adatokat osztanánk meg vagy megengednénk, hogy valaki képet készítsen rólunk, győződjünk meg róla, hogy a másik eszközön biztonságban lesznek-e az adataink és nem kerülnek illetéktelen kezekbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Kis Hadronütköztető épült fel Csepelen?

hét szept 15 , 2014
A Jedlik Ányos Gimnáziumban átadták a 303,25 millió forint uniós támogatásból megvalósult komplex laboratóriumot, amelyben a legmodernebb kísérleti, mérési és informatikai eszközök segítik a természettudományok elsajátítását. A beruházás keretében két összenyitható, egyenként 18 fős tanteremből álló, a legmodernebb kísérleti, mérési és informatikai eszközökkel felszerelt laboratóriumot alakítottak ki. (Ennyi pénzből, még […]