Oroszország blokkolta a Protonmailt is

A protonmail rendszer felépítéseBlokkolta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a hozzáférést a Svájcban bejegyzett Protonmail.com szolgáltatóhoz, amelyről – utólag hamisnak bizonyult – bombafenyegetések érkeztek Oroszországba.

Az FSZB szerdai közleményében emlékeztetett, hogy január 23-án korlátozta a hozzáférést a Hollandiában bejegyzett Startmail.com szolgáltatóhoz, amelyről tavaly novembertől több ezer bombafenyegetést küldtek szét oroszországi bíróságokhoz, iskolákhoz, kórházakhoz, bevásárlóközpontokhoz és más létesítményekhez. Az intézkedést követően az ismeretlen elkövetők áttértek a Protonmail.com használatára. Az FSZB szerint 2019. november 28-tól a Startmail.com szolgáltatótól 16 orosz régió bíróságai több mint ezer névtelen fenyegetést kaptak arról, hogy az épületükben pokolgépet helyeztek el. A szolgálat szerint emellett a szociális infrastruktúra több mint 16 ezer objektumának – egyebek között iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak, közlekedési létesítményeknek és üzletközpontoknak – küldtek még bombafenyegetést. A Protonmail.com-ról január 24-től hasonló üzeneteket intéztek négy orosz régió bíróságainak, valamint 830 szociális és közlekedési létesítménynek. Mindegyik fenyegetés hamisnak bizonyult. Az FSZB arról tájékoztatott, hogy a szolgáltatatást tavaly 123 terrorfenyegetés szétküldésére használták fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Európai Bizottság lépett az 5G hálózatok biztonsága érdekében

ked febr 4 , 2020
Az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok biztonsága érdekében az Európai Bizottság intézkedéscsomagot hagyott jóvá, ebben kitérnek a magas kockázatúnak tekintett beszállítókra vonatkozó korlátozások feltételeire is – közölte a digitális korra felkészült Európáért felelős uniós biztos. Margrethe Vestager elmondta, az intézkedéscsomag az EU koordinált értékelésében azonosított valamennyi kockázattal foglalkozik, beleértve a nem […]
Margrethe Vestager