Veszélyes a főnök? Itt a megoldás IV.

monitorEgy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek it-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. A védekezésben a téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet néhány tanáccsal segíti az arra rászorulókat.

4. Monitorozzuk a tevékenységeket!
A visszaélések megelőzésének egyik legfontosabb eszköze a megfigyelés. Ezzel nemcsak a kiemelt jogkörökkel rendelkező alkalmazottakat ellenőrizzük, de az esetleges külső támadókat is kiszűrhetjük. Napjainkban ugyanis a támadók gyakran alkalmazzák azt a módszert, hogy belső felhasználónak álcázzák magukat, és a rendszerbe bejutva a rendszergazdák vagy más privilegizált felhasználók szintjére emelik saját jogosultságait. Ilyen hozzáféréssel felruházva már könnyedén ellophatják a kiszemelt adatokat, vagy egyéb módokon is kárt okozhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még a vizsgák is népszerűbbek lettek

vas jan 4 , 2015
A tíz éve alapított Tomori Pál Főiskolán sikeresen zárta az ”Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a felsőoktatásban” című pályázatot. A 2013 nyarán indult projekt eredményeképp a főiskolán komoly informatikai háttérrel támogatott, rugalmasabb és hatékonyabb nyelvi oktatási rendszer működik, amely elérhető az intézmény kalocsai székhelyén túl a kecskeméti telephelyen is. A […]
osztály

Friss, ropogós