Váratlan hatósági ellenőrzés: segíthet a Hajnali Rajtaütés

Váratlan hatósági ellenőrzésekre is felkészít a Baker McKenzie új mobilalkalmazása. Applikáció segítségével is felkészülhetnek a vállalatok egy rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatra.

A Baker McKenzie ügyvédi iroda „Dawn Raid” (Hajnali Rajtaütés) nevű alkalmazása a világ bármely részén lépésről lépésre eligazítja a felhasználót, mit tegyen, ha a cégéhez váratlanul betoppannak ellenőrizni a hatóságok. Az Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda által kifejlesztett angol nyelvű alkalmazás azonnal tájékoztatást ad a vállalat munkatársainak a hatóságok váratlan ellenőrzése során felmerülő teendőikről, kötelezettségeikről és jogaikról. A cégek az applikációval gyors válaszokhoz jutnak olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint, hogy elhagyhatják-e a dolgozók a vállalat épületét a céges laptopokkal, kérhetnek-e az ellenőrök hozzáférést a cég it-rendszeréhez, illetve átadhatják-e az alkalmazottak a titkos jelszavakat. Az ellenőrző szervezetek gyakran összehangoltan végzik országhatárokon átívelő vizsgálataikat, így egy vállalat ellenőrzése ugyanazon a napon párhuzamosan folyhat akár több országban is.

A 44 ország, köztük hazánk közigazgatási és büntetőjogi törvényeit tartalmazó alkalmazáson keresztül a cégvezetők tájékozódhatnak az ellenőrzésekkel kapcsolatos jogszabályi különbségekről. Az ország kiválasztása után az alkalmazás lépésről lépésre részletes útmutatást ad arról, hogy a cégeknek milyen elvárásoknak kell jogilag megfelelnie az ellenőrzés ideje alatt. A vállalatoknak személyes konzultációra is lehetőségük van, mivel az app a helyi Baker McKenzie antitröszt szakértő elérhetőségét is biztosítja. Az alkalmazáson keresztül az átvizsgált vállalat azonnali fotókat tud küldeni az érintett dokumentációkról, így a Baker McKenzie azonnali segítséget nyújthat. Az applikáció elérhető iOS és Android eszközökre egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét működik a Telekom és a Vodafone hálózata

ked máj 16 , 2017
A Magyar Telekom ügyfelei délelőtt esetenként, területtől függetlenül hívásindítási problémát tapasztalhattak, a hibát elhárították – közölte a szolgáltató. Az MTI azután kereste meg a távközlési céget, hogy többen jelezték, a telefonhívások kapcsolása akadozik. A Vodafone sajtóosztálya közölte, hogy hétfő délelőtt a Magyar Telekom rendszerében felmerült technikai probléma miatt a Vodafone […]
taps