Feléli az ingatlanvagyonát a Magyar Telekom

telekomA Magyar Telekom megállapodást írt alá a WING Csoporttal, az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről, illetve legjelentősebb budapesti irodaingatlanjainak eladásáról. A tervek szerint a vállalat 2018 második félévében fog beköltözni az új központjába. Az új központ a Budapest IX. kerületi, Könyves Kálmán körút 34-36. alatti telken épül majd fel. A tervek szerint a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország Budapesten dolgozó munkatársainak nagy része is ebbe az épületbe költözik. (A T-Systems egyébként 2012 februárban költözött a Budafoki úti South Buda Business Center irodaházba. A -szerk- megj.)

A társaság a tranzakció keretében az új irodaházba történő beköltözést követően értékesíti a WING Csoportnak három legjelentősebb értéket képviselő, megüresedő budapesti irodaépületét, köztük a jelenlegi, Krisztina körúti székházát. Emellett a vállalat további irodai elhelyezési kapacitásai is felszabadulnak, amelyek szokásos optimalizálása után további öt-hét kisebb ingatlan értékesítésére kerülhet még sor. A Magyar Telekom összességében mintegy kilencvenezer négyzetméter irodaterületet szabadít fel, majd az új székházban közel hatvanezer négyzetméteren helyezi el budapesti irodai szervezeti egységeinek döntő részét — áll a társaság közleményében.

A Magyar Telekom a három fő budapesti irodaépület értékesítése során a jelenlegi tervek szerint 2015-ben hatmillió euró, 2016-ban kilencmillió euró, végül 2018-ban 45 millió euró készpénz bevételt realizál. Továbbá az érintett ingatlanok értékesítésével a társaság 2018-ban várhatóan közel négymilliárd forint nyereségre tesz szert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lefülelték az éltes korú okostelefontolvajt

sze máj 20 , 2015
Lopás vétség elkövetésének magalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság K. Jánosné, 66 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. május 11-én a délelőtti órákban egy tiszaújvárosi szépségszalonban ellopott egy csaknem negyedmillió forint értékű okostelefont. A 32 éves sajószögedi sértett otthonában észlelte készüléke hiányát és […]
tolvaj

És még ez is...