Alapszabály: nem küldünk magunkról kompromittáló képet senkinek

sexA Balassagyarmati Járási Ügyészség zsarolás miatt emelt vádat egy 33 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki a társkereső oldalakon megismert nőket zsarolta. A vádlott 2014-et megelőzően különböző társkereső oldalakon regisztrált abból a célból, hogy ott főként párkapcsolatban élő nőkkel ismerkedjen meg. A kiválasztott nőkkel a társkereső és más közösségi oldalakon levelezni kezdett, a bizalmukba férkőzött, többüknél elérte, hogy intim témákról is beszélgessenek. A beszélgetéseket rendre arra terelte, hogy a nők küldjenek neki magukról intim képeket, a sértettek esetenként küldtek is ilyen fotókat, a vádlott pedig a beszélgetéseket és a fényképeket is elmentette.

Ezt követően a sértettekkel mondvacsinált okból összeveszett, majd azzal fenyegette meg őket, hogy ha a fényképek és a beszélgetések törlése fejében nem adnak át neki általa meghatározott pénzösszegeket, akkor a családjaik számára, továbbá a munkahelyükön és a lakhelyükön is nyilvánosságra hozza a képeket. A fenyegetések hatására öt sértett 30-170 ezer forint közötti pénzösszeget adott át vagy utalt a vádlott számlájára. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottal szemben – aki a nyomozás kezdeti szakaszában három hónapot előzetes letartóztatásban töltött – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, a több mint 300 ezer forint bűnügyi költség megfizetését, valamint a sértettek kárának megtérítésére kötelezését indítványozta vádiratában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bajok vannak a vállalkozói bizalommal

sze máj 18 , 2016
Újra csúcsra járatta a cégbíróság a vállalkozások törlését, áprilisban 5327 vállalkozást szüntettek meg Magyarországon, ami újabb cégtörlési “rekord”, hiszen az eddigi legrosszabb hónap 2015 szeptembere volt, amikor 5004 társaság jutott erre a sorsra. „Ennél is aggasztóbb azonban, hogy a cégalapítások száma még mindig stagnál” – mondja Pertics Richárd, az Opten […]

Friss, ropogós