Európai hackathon: két magyar csapatra is büszkék lehetünk

Az Európai Unió határain belül és kívül több mint 20 900-an – Magyarországról 247-en – vettek részt az #EUvsVirus hackathonon, amelyre a múlt hétvégén az Európai Bizottság szervezésében, Marija Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős uniós biztos védnöksége alatt került sor. A páneurópai online ötletverseny hat problémakategória – egészség és élet; üzletmenet-folytonosság; távmunka és távoktatás; szociális és politikai kohézió; digitális pénzügyek; egyéb – köré szerveződött. Az egyes kategóriákon belül meghatározott 37 különböző problémára összesen 2150 megoldás született a háromnapos eseményen. A zsűri 117 innovatív megoldást választott be a győztes projektek közé: hat fődíjast hirdetett a hat kategóriában, rajtuk kívül pedig a 37 problématerület mindegyikén három csapatot díjazott. A magyar résztvevők két kategóriában is győzedelmeskedtek, így a hat fődíj közül kettőt ők vittek el.

A szép magyaros nevű Team Discover az „Egészség és élet” kategóriában érdemelte ki a fődíjat 3D nyomtatású, érzékelőkkel ellátott szemüvegeken alapuló betegmonitorozó rendszerével, amellyel minimálisra csökkenthető a fizikai érintkezés az ápolók és a betegek között. A csapat… illetve a team idén áprilisban már elnyerte az EIT Health tudományos és innovációs társulás díját a Hack the Crisis Hungary magyarországi online hackathonon, ahol bemutatták most fődíjjal jutalmazott megoldásuk előzetes modelljét. Az ugyancsak magyarosan hangzó Linistry nevű csapat az „Üzletmenet-folytonosság” kategóriában remekelt a bolti sorbanállás és vevőforgalom szervezését szolgáló online megoldásával, amely a kiskereskedelmi alkalmazottak és a vevők érdekében azt biztosítja, hogy a boltokban, de a boltok előtt várakozók között is megmaradjon a biztonságos távolság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A párizsi metróban intelligens kamerákkal ellenőrzik a maszkviselést

hét máj 11 , 2020
A párizsi tömegközlekedési vállalat (RATP) intelligens kamerákkal fogja ellenőrizni, hogy az utasok betartják-e a koronavírus-járvány miatt az általános karantén fokozatos feloldása után a tömegközlekedési járműveken kötelezővé tett maszkviselést – adta hírül a Le Monde. A hat első kamerát hétfőtől, majd további hatot a következő hetekben a legforgalmasabb párizsi megállóban, a […]

Friss, ropogós