Enyhítették a Telekom-ügyben hűtlen kezelés miatt elítélt két érintett büntetését Ausztriában

bilincsAz elsőfokú ítélethez képest enyhítette a Telekom Austria ügyében hűtlen kezelés miatt elítélt két érintett büntetését a bécsi büntető törvényszék kedden. Gernot Rumpold az Osztrák Szabadságpárt volt kampánymenedzsere 33 hónap börtönbüntetést kapott. Ebből 11 hónapot kell letöltenie, míg a többi 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetés. 2013-ban még három éves letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Peter Hochegger egykori lobbista két év felfüggesztett és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést kapott kedden. Ezt megelőzően 2013-ban első fokon két és fél éves börtönbüntetést szabtak ki rá. A keddi tárgyalás nagy médiaérdeklődés mellett zajlott, a két ítélet nem jogerős.

A bírósági indoklás szerint Hochegger esetében enyhítő körülménynek számított az évek óta tartó eljárás hossza, a vádlott büntetlen előélete, továbbás szociális helyzetének romlása. Rumpold ügyében a „hosszú eljárás magánéleti és gazdasági következményeit” számították enyhítő körülménynek. Az egykori kampánymenedzser kedden azt vallotta, hogy vagyonát elvesztette, augusztustól munkakeresőként regisztráltatta magát a munkaügyi hivatalnál. Még három évvel ezelőtt a bíróság megállapítása szerint a volt lobbista összesen 960 ezer euró kenőpénzt közvetítésében vett részt. A Telekom Austria által folyósított összeg hamis számlán érkezett két reklámügynökségen keresztül a Szövetség Ausztria Jövőjéért párthoz. Hochegger közvetítése általi kifizetésekkel a cég jelentős összeggel támogatta a párt 2006-os választási kampányát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem minden töltő, ami annak látszik: így lesz biztonságban a telefonod I.

sze aug 24 , 2016
Mivel a telefonunk egyre inkább az életünk központi egységévé válik, egyre bizalmasabb adatokat, fájlokat tárolunk rajta. Ezért fontos, hogy a biztonsági intézkedések lépést tartsanak a fejlődéssel. Íme, az első tipp, hogyan előzheted meg, hogy feltörjék a telefonodat. Ma már egyre több nyilvános helyen találkozhatunk kihelyezett töltőkkel, amelyek nagy segítséget nyújtanak, ha […]
mobiltelefon töltő

És még ez is...