Nem minden töltő, ami annak látszik: így lesz biztonságban a telefonod I.

2

mobiltelefon-toltoMivel a telefonunk egyre inkább az életünk központi egységévé válik, egyre bizalmasabb adatokat, fájlokat tárolunk rajta. Ezért fontos, hogy a biztonsági intézkedések lépést tartsanak a fejlődéssel. Íme, az első tipp, hogyan előzheted meg, hogy feltörjék a telefonodat.

Ma már egyre több nyilvános helyen találkozhatunk kihelyezett töltőkkel, amelyek nagy segítséget nyújtanak, ha a telefonunk a legváratlanabb helyzetben merülne le. Ebben az esetben azonban nem árt körültekintően megvizsgálni a kihelyezett eszközt: már léteznek olyan töltőnek álcázott adatkábelek, amelyek a csatlakoztatás után könnyen lehalásszák a gyanútlan felhasználó adatait.

2 thoughts on “Nem minden töltő, ami annak látszik: így lesz biztonságban a telefonod I.

  1. A többi tipp, jön majd folyamatosan, erre utal a cikk címének a végén szereplő római egyes. A szöveget pontosítottam. Hogy adat, vagy töltőkábellel van dolgunk, azt ránézésre nem lehet megkülönböztetni. Viszont ha odafigyelünk, akkor észrevehetjük gonoszt, hiszen a készülékünkön megjelenik a kérdés, hogy milyen USB kapcsolati módot választunk, ha adatkábellel futunk össze. Adatkábel esetén a telefon képernyőjének felső részén nem jelenik meg az USB jel.

  2. Hol a többi tipp? Azt írtad, " Íme, néhány tipp" én meg csak egyet látok utána. Ráadásul egy mezei felhasználó hogyan tud különbséget tenni egy fekete kábel alapján, hogy az most adatkábel-e vagy töltő???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön az Intel Aero platform és a RealSense-es drónok

sze aug 24 , 2016
Izgalmas fejlesztéseket mutatott be az Intel San Franciscóban megrendezett fejlesztői konferenciáján, az Intel Developer Forumon (IDF). Az IDF-en működés közben is megtekinthető volt a világ első RealSense-kamerával szerelt drónja, a Yuneec Typhoon H: a vállalat tulajdonában lévő kínai dróngyártó pilóta nélküli légi járműve képes magától elkerülni repülés közben az akadályokat, […]
quadkopter, drón

És még ez is...