Nem tudni káros-e a vezeték nélküli energiaátvitel

mobiltelefon töltőMintegy 300 millió forint támogatást nyert vezeték nélküli energiaátvitelt lehetővé tevő eszköz fejlesztésére a WBSnet Kft. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. A teljes projekt – amelynek kutatási szakaszában együttműködik például a Szegedi Egyetemmel, a Budapesti Műszaki Egyetemmel és a Szent István Egyetemmel – költségvetése mintegy 407 millió forint. A projekt várható befejezése 2013 első féléve. A cég tájékoztatása szerint a vezeték nélküli technológiák robbanásszerű fejlődése és előretörése a jövőben meghatározó lesz az informatikai piacon.

A cég tájékoztatása szerint a vezeték nélküli technológiák robbanásszerű fejlődése és előretörése a jövőben meghatározó lesz az informatikai piacon. Fokozatosan jelennek meg új felhasználási területeken is, így például az energiaátvitelben: ilyen új felhasználási terület lehet például a mobiltelefonok, laptopok, netbookok, iPadek töltése. A projekt eredményeit a WBSnet Kft. nemzetközi szinten is hasznosítani szeretné.

A WBSnet fő profilja a hardver és szoftver fejlesztés. A társaság magyar magánszemélyek tulajdonában áll, jelenleg 29 alkalmazottja van. A munkatársak nagy része felsőfokú végzettségű, és jelentős fejlesztői múlttal rendelkezik. A cég az elmúlt évben 404 millió forint árbevételt ért el.

Utóirat:
A céget 2021 augusztus 6-án felszámolták. A társaság tagjai: Erdélyi József László, Erdélyi Róbert Ottó, Porteleki Sándor, ügyvezető.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Banán lesz a használt mobilokból

sze máj 2 , 2012
A djuice a Fővárosi Állat- és Növénykerttel közösen pörgeti tovább használt mobil begyűjtő akcióját, és most a visszahozott készülékek után egy adag ínycsiklandozó banánt biztosít az Állatkert majmainak. A banánakció ideje alatt online Monkey Show sorozat alapozza meg az állati hangulatot a djuice weboldalán. Az akcióban résztvevő fiatalok pedig automatikusan […]