Enciklopédiát állít össze az online platformokról az NMHH

NMHH online platformokAz online világgal kapcsolatos kérdésekre keresi a választ a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új honlapja, az onlineplatformok.hu.

Az új európai uniós szabályozás, a digitális szolgáltatásokról szóló rendelet (DSA) megalkotásának fő célja, hogy az online platformok használata során a felhasználók jogai kiemelt védelmet élvezzenek, és biztosított legyen az online platformok átláthatósága és elszámoltathatósága.

Az új honlapon az érdeklődők részletes információt kaphatnak az NMHH szakértőitől az online platformok működésével és azok tudatos, biztonságos használatával kapcsolatban. A honlap a platformokkal kapcsolatos változatos témák tudásbázisa: rövid tájékoztatók, ismeretterjesztő cikkek és tudományos kutatások is elérhetők rajta, folyamatosan bővülő tartalommal.

Az onlineplatformok.hu bemutatja az NMHH mint digitális szolgáltatási koordinátor feladatait is. A DSA-rendelet hozta létre ezt a szerepkört: minden tagállamban az erre kijelölt hatóság felel majd a rendelet végrehajtásáért. Az NMHH – hatósági feladatain túl – olyan tudásközponttá kíván válni az online platformokkal kapcsolatban, amely támogatja a felhasználókat az online világban való biztos eligazodásban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket foglalt le a NAV

szo máj 27 , 2023
Hamis autódiagnosztikai eszközöket, kulcstartókat, emblémákat és illegális szoftvereket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Vas vármegyei férfi lakásán – közölte a hivatal. Azt írták, hogy a pénzügyőröknek egy internetes hirdetés vált gyanússá. A világhálón üzletelő férfit ezután keresték meg a lakásán, ahol autódiagnosztikai eszközöket és különféle márkajelzésű […]
autodiagnosztika

És még ez is...