Egységesítették a moszkvai tömegközlekedés ingyenes wifi-szolgáltatását

wifixEgységesített ingyenes mobilinternet-zónát hozott létre Moszkva tömegközlekedési eszközein két orosz szolgáltató, a MaximaTelecom és a NetByNet.

Az ingyenes wifi az orosz főváros metrószerelvényein már 2013 óta elérhető, amely a Wireless Broadband Alliance szerint tavaly a világ legjobb bevezetett városi mobilinternet-technológiája volt. A szolgáltatás működik az Aeroekszpressz reptéri vonatok termináljain is, de mostantól 7250 autóbuszon és trolin is lehet 3G és 4G minőségben, térítésmentesen internetezni. Az ingyenességet a NetByNet által forgalmazott, harminc másodperces reklámfilmekből származó bevétel teszi lehetővé. A szolgáltatást az év végéig kiterjesztik az Aeroekszpressz és a Moszkva elővárosaiba közlekedő vonatok szerelvényeire is. A MaximaTelecom tervei szerint jövőre a szentpétervári metróban is lesz ingyenes wifi.

A NetByNet 2015 végén nyerte el a 403 millió rubeles (csaknem 1,8 milliárd forintos) wifi-egységesítő projekt megvalósításának lehetőségét. Ebbe a reklámszervezésben jeleskedő MaximaTelecomot is bevonta, amely a moszkvai metróban naponta 1,5 millió netező mintegy hárommillió csatlakozását biztosítja. A térítésmentes közszolgáltatásként elérhető wifire az orosz belváros több területén, a közparkokban és három történelmi temetőben is rá lehet kapcsolódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szolgáltató központot nyit Budapesten a Ubiquity

szo okt 15 , 2016
Szolgáltató központot nyit Budapesten az amerikai Ubiquity Global Services jövő februárban, ezzel kétszáz új munkahelyet hoz létre — jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A miniszter a digitális fejlődés világgazdasági jelentőségét hangsúlyozva kiemelte: a négy éve alapított vállalat a legújabb generációs technológiák alapján nyújt üzleti szolgáltatásokat. Az Amerikai Egyesült Államokban […]