Elkezdték a Combino villamosok bekamerázását és a Futárba illesztését

villamosForgalomba állt az első két olyan Siemens Combino villamos a fővárosban, a nagykörúton, amelyeken telepítették a Futár utastájékoztató rendszert, valamint a fedélzeti térfigyelő kamerákat. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a járművek teljesítették a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által előírt legalább ezer kilométeres, utasok nélküli próbafutást. A két jármű forgalomba állításával párhuzamosan elkezdődik a többi Combino villamos szerelése, valamint hatósági vizsgáztatása is.

Az első két villamoson már kiépítették az utasteret figyelő kamerákat. Emlékeztettek, hogy a Combinókat eredetileg kamera nélkül rendelték meg, azonban később, épp a BKK közreműködése révén fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely 2011-től kép- és hangfelvételek készítésére jogosítja fel a közlekedési cégeket járműveiken. A kamerák felszerelésével a BKK arra számít, hogy az önmagában is visszatartó erővel fog bírni, azaz kevesebb erőszak, bántalmazás és rongálás lesz a járműveken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Intel hibázik, az ASRock befoltozza

sze jan 27 , 2016
Pár hete a Mersenne közösség hozta az Intel tudtára, hogy némely Skylake processzor olyan hibát tartalmaz, amely lefagyaszthatja a processzort. megakadályozza őket abban, hogy elvégezhessék a számításokat. A közösség azért dolgozik, hogy folyamatosan új prímszámokat fedezzenek fel, amelyek már nagyon sok, több millió számjegyből állnak. Az Intel elismerte a problémát, […]