Elhunyt Solt Géza

Solt Géza HRPÁprilis 6-án váratlanul elhunyt a HRP Hungary Kft. alapítója és ügyvezetője, Solt Géza – közölte a számítástechnikai termékek disztribúciójával foglalkozó HRP csoport vezetése.

2008. április 6-án váratlanul elhunyt a HRP alapítója és ügyvezetője, Solt Géza. Az 1949. január 7-én Budapesten született Solt a magyar informatikai élet egyik legkiemelkedőbb egyénisége volt, munkásságát a tiszta kereskedelem terjesztésének szentelte. Kétszer is megválasztottak az IVSZ elnökségi tagjának. 1972-ben kivándorolt Kanadába. majd a nyolcvanas években tért vissza Európába, ahol több országban is dolgozott kereskedelmi képviselőként. 1987-ben költözött haza Magyarországra, ahol tudását, tehetségét, nemzetközi tapasztalatait felhasználva jelentős résztvevője lett az akkor kibontakozó hazai informatikai piacnak. 1991-ben alapította meg a HRP Hungary Kft.-t, majd a Business Software Center Kft.-t. Az általa vezetett cégcsoport 2007-ben 28 milliárd forintos árbevételével az ország egyik legnagyobb informatikai disztribútora volt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt vannak az it-szakma átlagos óradíjai

szo máj 9 , 2009
Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) az infokommunikációs szektor vállalkozásainak egyik képviselőjeként – az iparág fejlesztése, és a piacbővítés elősegítése mellett – stratégiai célként határozta meg a tiszta verseny feltételeinek megteremtését. Mint közleményükben fogalmaznak: „ Az informatikai szakmának közös célja, hogy szoftverfejlesztési projektekben résztvevő munkatársakat tudásuknak megfelelően megfizessék […]
Forint

És még ez is...