Az internetes csaló és a negyven sértett

bilincsA Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki nem létező munka ürügyén csalt ki pénzt a sértettektől.

A férfi internetes hirdetési oldalon valótlan tartalmú, ausztriai álláshirdetést adott fel, majd a hirdetésre jelentkező sértettektől a külföldi munkavégzéshez kapcsolódó költségek előzetes utalását kérte a bankszámlájára. Az elkövetőnek azonban egyáltalán nem állt szándékában a munka biztosítása, célja az volt, hogy a jelentkezőktől pénzt csaljon ki. A hirdetésre negyven sértett jelentkezett, akik átutalták a pénzt, azonban később kiderült, hogy az állás valójában nem létezik. A sértettek összesen 3,892 millió forintot utaltak át az elkövetőnek. A férfi büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új vezérigazgató az LG Electronics-nál

pén dec 2 , 2016
Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy azonnali hatállyal Jo Seong-jint, a vállalat háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának (Home Appliance & Air Solution) vezetőjét, egyben a kulcsfontosságú döntésekért felelős három megbízott igazgató egyikét nevezték ki a társaság vezérigazgatói posztjára. Seong-jin vezérigazgatóként az LG Electronics összes üzletágáért felel, köztük a háztartásigép- és légkondicionáló […]

És még ez is...