Egyre többet netezünk mobilinternettel

mobil-internetCsaknem harmadával, 31 százalékkal nőtt a mobil adatforgalom az első negyedévben Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest, a mintegy 15,9 ezer terabyte adatforgalom 52 százaléka már a jelenleg legfejlettebbnek számító 4G/LTE-rendszeren keresztül zajlott – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványából. A szerint az adatforgalom folyamatos növekedése a hálózati infrastruktúra fejlődésének és az internetképes hordozható technológiai eszközök (okostelefonok, táblagépek) terjedésének az eredménye.

Folytatódott az internetpiac dinamikus bővülése is, az internet előfizetések száma a negyedév végén meghaladta a 8,2 milliót, ami 11 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A piac koncentráltsága magas: az előfizetések több mint 96 százalékát 10 szolgáltató biztosította. Az internet-előfizetések 81 százaléka egyéni, míg százaléka üzleti volt, ez az előző év azonos időszakához képest nem változott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Samsung: s a nyomtatóipar fényre derül

ked jún 14 , 2016
A Samsung Nyomtatási Megoldások üzletága június 8. és 9. között Budapesten tartotta meg nyomtatóipari csúcstalálkozóját európai partnerei számára, amelyen 22 európai ország 250 képviselője vett részt. „A Következő Nagy Dobás a nyomtatási megoldásokban” elnevezésű rendezvényen a társaság bemutatta, hogy nyomtatási megoldásai – így az MPS program, a Távoli elérés funkció (a fizetős […]
Samsung

Friss, ropogós