Egyre mélyül a Kormány együttműködése a Huawei-jel

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterNagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Gao Weijie (Kao Vej-csie), a Huawei Technologies Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója egyetértési megállapodást írt alá, amely tovább mélyíti a magyar kormány és a kínai cég közötti együttműködést.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM)közleménye szerint a felek rögzítették, hogy az ipar és gazdaság digitális átalakulása olyan stratégiai fontosságú terület, amely jelentős lehetőségeket rejt Magyarország számára. Ennek kihasználása érdekében a Huawei egyrészt előremutató kapcsolatokat alakít ki a magyar technológiai ökoszisztéma szereplőivel, a Neumann Nonprofit Kft. és az olyan szakmai együttműködési fórumok, mint az 5G Koalíció vagy a Mesterséges Intelligencia Koalíció pedig partnernek tekintik a Huawei-t a digitális átalakulás elősegítésében.

A dokumentum rögzíti, hogy Magyarország elkötelezett az energiaszuverenitás megteremtése, a zöld átállás és a megújuló energiatermelés kiaknázása mellett, amelyben a Huawei együttműködésére is számít, különös tekintettel az ehhez kapcsolódó digitális technológiák és intelligens energiarendszerek alkalmazására, amelyek által egyaránt tovább erősíthető a hatékonyabb, megbízhatóbb és fenntarthatóbb energiatermelés és energiafogyasztás.

A most aláírt megállapodás szerint mindemellett a Huawei részt vesz a magyarországi elektromos jármű-technológiához kapcsolódó töltőrendszerek, infrastruktúra fejlesztésében is annak érdekében, hogy hazánkban magas minőségű, biztonságos és megbízható hálózat álljon rendelkezésre. A gazdaságfejlesztési miniszter az aláírás kapcsán kiemelte, hogy hazánk 2030-ra az Európai Unió tíz legjobban teljesítő országa közé kíván előrelépni a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve. (Tényleg elhiszi bárki is, hogy ez lehetséges? Nem. A -szerk- megj.)

A miniszter hozzátette, hogy a magyar gazdaság versenyképességének megőrzéséhez kettős transzformációra van szükség, azaz a vállalkozásoknak, gazdasági szereplőknek végre kell hajtaniuk a digitalizációt és a zöld átállást is. Alkalmazni kell a mesterséges intelligencia, a bigdata, az Ipar 4.0 megoldásait, hiszen ezekben rengeteg fejlődési és versenyképességi potenciál azonosítható. Ez az alapja a fenntartható és dinamikus gazdasági növekedésnek — áll a GFM közleményében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A drónirányítás iskolai oktatását tervezi az ukrán szaktárca

szo okt 21 , 2023
Az ukrán oktatási minisztérium azt tervezi, hogy beépíti az iskolák tantervébe a drónvezérlés oktatását. Az ukrán védelmi minisztérium Armija.info elnevezésű portálja szerint a szaktárca azt tervezi, hogy korszerűsíti az Ukrajna védelme elnevezésű tantárgy oktatási módszereit, kiegészítve a taktikai gondolkodás és a térértés alapjainak oktatásával. Az ilyen változtatások célja, hogy minden diák […]
ukrán gyerek

És még ez is...