A drónirányítás iskolai oktatását tervezi az ukrán szaktárca

ukrán gyerekAz ukrán oktatási minisztérium azt tervezi, hogy beépíti az iskolák tantervébe a drónvezérlés oktatását.

Az ukrán védelmi minisztérium Armija.info elnevezésű portálja szerint a szaktárca azt tervezi, hogy korszerűsíti az Ukrajna védelme elnevezésű tantárgy oktatási módszereit, kiegészítve a taktikai gondolkodás és a térértés alapjainak oktatásával. Az ilyen változtatások célja, hogy minden diák rendelkezzen az alapkészségekkel, továbbá ösztönözzék a tanulókat a katonai pálya vagy olyan polgári szakok választására, amelyeken elsajátíthatják a drónok gyártását, tervezését, illetve korszerűsítését.

„Partnereinkkel elindítottunk egy projektet, amely arra szolgál, hogy kamerával felszerelt drónokkal lássák el az Ukrajna védelme tantárgyat oktató tanárokat, továbbá kiképezzék őket a kezelésükre. Már több iskola kapott drónokat, a tanáraik pedig kétnapos tanfolyamon vettek részt, amelyen katonai oktatók segítségével sajátíthatták el e modern technológia használatának alapjait” – fejtette ki Olekszandr Neszterenko vezérőrnagy.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy az ukrán iskolákban az Ukrajna védelme kötelező tantárgy a 10-11. osztályokban. 2020-ban a tantárgy neve a haza védelméről Ukrajna védelmére változott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EU kérdőre vonta a Metát és a TikTok-ot

szo okt 21 , 2023
Az Európai Bizottság (EB) információkérésre vonatkozó megkeresést küldött a Meta és a TikTok közösségi platformnak. Az EB hivatalos információkérésre vonatkozó megkeresést küldött a Meta (Facebook, Instagram) és a TikTok közösségi platformnak, felkérve a nagyvállalatokat, hogy adjanak tájékoztatást arról, milyen intézkedéseket foganatosítottak az illegális tartalmak és a dezinformáció terjedésének korlátozására, különös […]
Meta - TikTok

És még ez is...