A Huawei szerint alaptalanok a WSJ cikkének vádjai

A Huawei mindig visszautasította, hogy bármikor és bármely ország javára kémkedett volna, azt állítva, hogy egy erre vonatkozó kérést Pekingtől is megtagadna. A cég egyik – szintén neve elhallgatását kérő – tisztségviselője azt is tagadta a lapnak, hogy a Huaweinek olyan jellegű hozzáférése lenne a hálózatokhoz, amilyennek az amerikai tisztségviselők leírják. Mint mondta: a hálózatokhoz történő hozzáférés lehetőségét szigorú törvények szabályozzák, és a tényleges hozzáférést minden esetben csak a mobiltávközlési szolgáltató erre felhatalmazott alkalmazottai adhatják meg a hatóságoknak és a berendezésgyártóknak is. Nagyon valószínűtlen, hogy a berendezésgyártó hozzá tud férni a mobilhálózaton futó kényes információkhoz, de ha mégis képes volna erre, akkor a szolgáltató azonnal észrevenné – állította.

“Amint azt az Edward Snowden-féle szivárogtatások is alátámasztották, az Egyesült Államok az, amely titokban évek óta világszerte hozzáfér telekommunikációs hálózatokhoz, továbbá kémkedik más országok után. A Washington Post szintén most publikált cikke – miszerint a CIA egy titkosítással foglalkozó vállalaton keresztül évtizedekig figyelt meg más országokat – szintén alátámasztja ezt” – hangsúlyozta állásfoglalásában a vállalat. A kínai cég leszögezte: a Huawei soha nem fért hozzá és a jövőben sem fog hozzáférni telekommunikációs hálózatokhoz “titokban”, erre nincs is megfelelő képessége. A kiberbiztonság és a felhasználói adatvédelem kiemelt fontosságúak a Huawei számára – húzta alá a cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár köszöntötte az NJSZT diákolimpikonjait, vezetőit

sze febr 19 , 2020
Diákolimpikonokat köszöntöttek a Nemzeti Múzeumban. Kilenc nagy nemzetközi diákolimpia résztvevőit és érmeseit díjazták. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Rétvári Bence miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár köszöntötte a versenyzőket. Miniszterelnöki ösztöndíjat és elismerést kaptak a 2019-es bakui IOI érmesei: Tóth Balázs aranyérmes és Nagy Nándor bronzérmes. Molnár Bálint és Noszály Áron helyezettek […]
taps