Egy igazi mázlista, aki nem Windowst használ

1

virusA Kaspersky Lab felmérése szerint az internethasználók közel fele (45 százalék) találkozott rosszindulatú programokkal az elmúlt tizenkét hónap során, és a legtöbb esetben (81 százalék) ez negatív hatással volt mind a felhasználókra, mind az eszközeikre. A rosszindulatú programok főként windowsos számítógépeken fordultak elő, a Windows felhasználók 83 százaléka nyilatkozta azt, hogy az elmúlt tizenkét hónapban kár érte őket. Azonban az Android és Mac OS X felhasználók sem immúnisak, ugyanis tizenhárom, illetve hat százalékuk számolt be fertőzésekről saját eszközeiken.

Az európai felhasználók öt százaléka úgy véli, hogy az eszköze azután vált fertőzötté, hogy egy gyanús honlapot látogatott meg. Valaki más USB meghajtóját, egy másik fertőzött eszközt, valamint egy legitim programként álcázott fertőzött alkalmazás telepítését a megkérdezettek nyolc százaléka nevezte meg a fertőzés okaként. A megkérdezettek hét százaléka azt mondta, hogy eszköze egy e-mail melléklet megnyitása után fertőződött meg, míg a megkérdezettek nagyobb része, tizenhárom százaléka, nem tudta megmondani, hogyan került a rosszindulatú program a készülékére.

One thought on “Egy igazi mázlista, aki nem Windowst használ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvannak az idei Telenor Etikus Vállalat Díj nyertesei

hét okt 26 , 2015
Idén negyedik alkalommal adták a Telenor Magyarország és a Transparency International Magyarország által közösen alapított díjat az ország két olyan vállalatának, amelyek üzleti magatartásukkal példát mutatnak. Nagyvállalati kategóriában a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., míg a kis- és középvállalatok között a Biofilter Környezetvédelmi Zrt. lett a díj idei nyertese. A Grundfos […]
ZX-81