Nyakunkon a MIMO és a Szaktudás Internete

5GAz Ericsson legújabb 5G rádióátviteli megoldása növeli a megbízhatóságot és a teljesítményt, amire a tárgyak internete (IoT) és a szaktudás internete (Internet of Skills – IoS) alkalmazások, illetve az okostelefonok elterjedése miatt van szükség. „A nagy sebességű, megbízható mobilhálózatok döntő fontosságúak a tapintható virtuális valóság internete és a szaktudás internete működése szempontjából. Az Ericsson élő 5G teszthálózataiban elért eredmények – nagyobb adatátviteli sebességek, megbízhatóbb kapcsolatok – kritikus fontosságúak az 5G elterjedését biztosító új használati módok tekintetében” — véli Mischa Dohler, a King’s College vezeték nélküli kommunikáció professzora és a Telekommunikációs kutatások központjának (CTR) vezetője.

Az Ericsson legújabb 5G kezdeményezése igen egyszerűen hangzik; egy 5G mobileszköz egyszerre több 5G cellához kapcsolódik, ezt hívják többpontos csatlakozásnak. Ez biztosítja a megbízhatóságot, amellyel az eszköz jó minőségű kapcsolatot tud fenntartani az 5G hálózattal a cellák közötti mozgás során. Lehetővé teszi több különböző adatjelkészlet átvitelét a mobileszközre ugyanazon a rádiófrekvenciás csatornán. Az eljárás neve elosztott MIMO (MIMO — többszörös bemeneti, többszörös kimeneti adatfolyamok), és száz százalékkal képes növelni a letöltési sebességet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Czunyiné: a világ száguld körülöttünk

csü jún 4 , 2015
A digitális kompetenciák fontosságát és a pedagógusok munkájának támogatását hangsúlyozta a köznevelésért felelős államtitkár szerdán Ajkán, a Klik ajkai tankerületének pedagógusnapi ünnepségén tartott beszédében. Czunyiné Bertalan Judit kijelentette, hogy az elkövetkező esztendők a tanulók számára esélyteremtő környezetet megteremtéséről szólnak majd, a pedagógusok számára pedig olyan eszközök, rendszerek biztosítása a cél, […]

És még ez is...