E-levéltár: rendezett a jogszabályi háttér

Olyan szemléletre van szükség a hazai digitális iratkezelésben, amely a közös örökség megőrzése iránti felelősségben, világos szereposztással tudja az intézményeket elhelyezni — hangzott el a digitálisan létrejött kéziratok kezeléséről szóló konferencián.

A digitális dokumentumok használatával kapcsolatban az intézményeknek közös álláspontra kell jutniuk, egyértelműbb pozíciót megfogalmazniuk azok felé, akik a forrást biztosítják – hangsúlyozta Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az intézményben szervezett kétnapos rendezvényen mondott köszöntőjében. Kenyeres István, a fővárosi levéltár főigazgatója kiemelte, hogy az e-levéltári rendszer jogszabályi háttere, egy Emmi-rendelet tavaly novemberben megszületett, ez alapján meghatározták, hogy az iratkezelőknek milyen módon kell átadniuk az elektronikus iratokat a levéltáraknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Indokolt lehet az elektronikai eszközök tiltása a repülőgépeken

csü ápr 6 , 2017
Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint számolni kell azzal, hogy egy merénylő laptopba rejtett robbanószerkezetet hoz működésbe egy repülőgép fedélzetén, ezért indokolt az elektronikai eszközök használatának tiltása a repülőgépeken. A szakértő szerint a brit hírszerzés azt feltételezi, terroristák kifejleszthettek olyan módszereket, amelyekkel úgy tudnak robbanóanyagot elrejteni a hordozható számítógépekbe (laptop) és […]