Durva veszteséggel zárta az évet a BalaBit

Idén januárban a Balabit-cégcsoportot a korábbi tulajdonosok eladták a Quest-csoporthoz tartozó -nek, így a Balabit-Europe Kft. (Balabit) is az amerikai szoftverfejlesztő vállalat érdekeltségébe került. A felvásárlás előtt a Balabit tulajdonosai a Balabit SA 6,02 százalék tulajdoni hányaddal, és a Balabit IT Security Deutschland GmbH volt 93,98 százalék tulajdoni résszel. A Balabit felett irányító jogkörrel a Balabit IT Security Deutschland GmbH felett is irányító jogkört gyakorolt a Balabit SA. A magyar leányvállalat a 2017-18-as üzleti évet felemás eredménnyel zárta: a forgalma ugyan közel 600 millióval 5,5 milliárdra nőtt, ám az üzleti eredmény a korábbi szerény 86 milliós nyereségből, bő félmilliárdos veszteségbe fordult (lásd táblázat).

A BalaBitet hat magyar magánszemély alapította Györkő Zoltánnal és Scheidler Balázzsal, hogy kifejlesszenek egy korszerű, alkalmazásrétegben működő tűzfalcsomagot (Zorp), amellyel nagy sikereket értek el. 2015-ben a Balabit a központját áthelyezte Luxembourgba, a tűzfalszoftver mellett a fejlett monitorozó technikákra specializálódott. A fő fejlesztő központok Magyarországon (Budapesten és Veszprémben) maradtak. A BalaBitnek világszerte vannak ügyfelei: a Fortune 100 cég közel negyede, 23 százalékuk használja a társaság megoldásait. A cég széles körben ismert a syslog-ng-ről, a nyílt forráskódú logmenedzselő megoldásáról, amelyet világszerte több mint egymillió cég használ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A végtagpótlásban is segíthet a mesterséges intelligencia

pén dec 28 , 2018
 A művégtagok következő fejlesztési állomása az lehet, ha a bonyolult, izmokhoz kötött érzékelő rendszerek szerepét mesterséges intelligencia veszi át – állítja Lévay György informatikus mérnök. A robottechnológiát használó művégtagok ma még inkább látványosak, mint hasznosak, fejlődésük azonban folyamatos – jelentette ki Lévay.

Friss, ropogós