Google: jön a Nexus 5X

Google-Nexus-5XAz LG Electronics (LG) és a Google bemutatta együttműködésük legújabb gyümölcsét, a Nexus 5X-et. A telefon a Google legújabb, Android 6.0 (Marshmallow) operációs rendszerét kapta. A Nexus 5X 5,2-hüvelykes, 423 ppi képpontsűrűségű, Full HD IPS kijelzővel rendelkezik. A gyártó szerint a Qualcomm Snapdragon 808 processzor által vezérelt okostelefon egyenletes és könnyed teljesítményt nyújt még az erőforrást igénylő feladatok közben is. A gyors C-típusú USB porttal már egy 10 perces töltés is elég energiát szolgáltat ahhoz, hogy az akkumulátor közel négy óra hosszan üzemeljen.

A Nexus 5X 12,3 megapixeles hátsó és 5 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik. Mindkét képérzékelő szenzor, a hátlapi kamera 1,55 mikrométeres szenzora és a kijelző feletti kamera 1,4 mikrométeres szenzora több fényt képes befogadni, mint bármelyik korábbi Nexus modell, így fényesebb, részletgazdag képek készítésére képes még az ideálisnál rosszabb fényviszonyok között is. Az ujjhegy szenzor könnyedén elérhető helyen, a hátlapon kapott helyet, egyetlen érintése elég ahhoz, hogy a készülék bekapcsoljon és azonnal működésbe lépjen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiderült, mikor lesz kész az ózdi digitális központ

pén okt 2 , 2015
November végére készül el a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) ózdi digitális központja, amely 2016 januárjában kezdi meg működését. Lovas Lajos a MaNDA főigazgatója elmondta, hogy a hajdani kohászati üzem erőművi épületében 2,5 milliárd forintból létrejövő oktatási, kutatási, módszertani központ “fő terméke” a Digipedia elnevezésű oktatási alkalmazás, amely […]