Diploma nélkül is jó a programozóknak és a masinisztáknak


Ráérzett az idők szavára a Fizetesek.hu: megvizsgálták, hogy diploma nélkül, érettségivel is élet-e az élet. És az. Mint a vizsgálatból kiderült, a programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban az érettségivel vagy szakközépiskolai végzettséggel rendelkező munkavállalók közül — írja a Fizetesek.hu nyomán az MTI. A felmérés szerint programozóként 391 900 forint a havi bruttó átlagfizetés és nem minden esetben szükséges hozzá diploma – írja a Workania. A második helyen a mozdonyvezetők állnak, az ő átlagbérük 310 400 forint, őket követik az értékesítők havi bruttó 285 600 forintos átlaggal.

Az építésvezetőknek, az irodai menedzsereknek és a légiutas-kísérőknek sem kell feltétlenül diploma, mindhárom pozícióban átlag 280 ezer forintot lehet keresni adózás előtt. A kamionsofőrök átlaga havi 265 ezer forint, hasonlóan a call-center vezetőkéhez. Raktárvezetőként is el lehet helyezkedni havi 250 ezer forintos átlagbérrel felsőfokú tanulmányok elvégzése nélkül. Megfelelő középfokú képesítéssel havi átlag 224 ezer forintot kereshetnek a szerviztechnikusok, a CNC programozók pedig 212 ezer forintot – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Emlékeznek még Jeremy Forwordra? Pedig csak 15 éve volt...

vas nov 30 , 2014
15 évvel ezelőtt, 1999. november 30-án megváltozott a hazai távközlési piac: Jeremy Forword vezérigazgató ugyanis bejelentette, hogy elindult Magyarország új mobilszolgáltatója, a Vodafone Magyarország. Ekkor Magyarországon tíz százalékos volt a mobilpenetráció. Az elmúl 15 évben a Vodafone ügyfelei mintegy hetvenezer évnyit beszélgettek, és csak az utóbbi években annyi adatot forgalmaztak, […]
Telefon

És még ez is...