Emlékeznek még Jeremy Forwordra? Pedig csak 15 éve volt…

telefonx15 évvel ezelőtt, 1999. november 30-án megváltozott a hazai távközlési piac: Jeremy Forword vezérigazgató ugyanis bejelentette, hogy elindult Magyarország új mobilszolgáltatója, a Vodafone Magyarország. Ekkor Magyarországon tíz százalékos volt a mobilpenetráció. Az elmúl 15 évben a Vodafone ügyfelei mintegy hetvenezer évnyit beszélgettek, és csak az utóbbi években annyi adatot forgalmaztak, amennyi elegendő lenne ahhoz, hogy hétmilliószor eltároljuk jó minőségű MP3-ban a Beatles teljes életművét. Az elmúlt 15 év alatt a Vodafone ügyfelei közel hatmilliárd sms-t küldtek el és mintegy 30 millió gigabájt adatot forgalmaztak.

Mindeközben megváltozott a mobiltelefonszámok formátuma, megjelent a számhordozhatóság, épp áttérünk az okostelefonok használatára. A szolgáltató 1655 főt foglalkoztat közvetlenül és további közel 1300 főt magyar székhelyű szolgáltató központjában. A vállalat több mint 400 milliárd forintos beruházást hajtott végre és közel 300 milliárd forint adót fizetett az országban. A Vodafone hálózatán jelenleg 2741 bázisállomás biztosítja a szélessávú lefedettséget. A Vodafone a 2003 márciusában megalapított Vodafone Magyarország Alapítványon keresztül több mint 1,2 milliárd forintot fordított társadalmi problémákat enyhítő programokra.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szellemgyár lett a Microsoft komáromi gyára

hét dec 1 , 2014
ShareTweetPinShareA hónap végén bezárt a Microsoft (korábban Nokia) komáromi telefongyára – mondta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője vasárnap az MTI érdeklődésére, hozzátéve, a gyár utolsó 24 dolgozójának leépítését pénteken jelentették be a megyei munkaügyi központban. Pákozdi Szabolcs elmondta, a 24 dolgozó intézte az üzem felszámolásának adminisztratív teendőit. A […]
Microsoft

És még ez is...