Útonálló drón is lesz idén a robotautók versenyén

Idén is megrendezik a RobonAUT elnevezésű versenyt február 11-én a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME), ahol a robotautóknak idén újdonságként egy útonálló drónnal és egy forgó hordóval is meg kell majd „küzdeniük”.

A RobonAUT az egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának mesterképzésében résztvevő villamosmérnök és mechatronikus hallgatók számára kiírt robotépítő verseny, amelynek célja, hogy olyan önállóan működő, a környezetet érzékelő szenzorokkal ellátott robotautókat építsenek, amelyek emberi beavatkozás nélkül képesek végighaladni egy gyorsasági és egy akadálypályán a legtöbb részfeladatot teljesítve – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. A feladatok között újdonság szerepel egy útonálló drón és egy forgó hordó, amelyeket szintén „önerőből” kell majd leküzdeniük a versenyautóknak az olyan hagyományos kihívások mellett, mint például a párhuzamos parkolás, a gyalogátkelő vagy a libikóka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hackertámadás: állítólag nem kerültek ki titkos információk a cseh külügytől

szo febr 4 , 2017
Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter cáfolta, hogy a tárca elektronikus levelező rendszerét megtámadó hackerek titkos, bizalmas információkhoz jutottak, ugyanakkor azt elismerte, hogy kikerülhettek olyan információk, amelyek „bizonyos személyek és intézmények számára érzékenyek”. Az Info.cz hírportál értesülése szerint a hackerek több mint hétezer dokumentumot loptak el a külügyi levelező rendszerből, és több […]

És még ez is...