Cisco: ez a jövő I.

back-to-the-futureA Cisco Tech Radar néven évente összeállítja aktuális prognózisát. A társaság nyolcvan szakértő bevonásával vizsgálják azokat a technológiai trendeket, amelyek a következő öt, tíz, illetve 25 év során komoly hatással lehetnek az informatika mindennapjaira.
Csak a változás állandó az it-világában
A következő tíz év során várhatóan folyamatosan tágulnak az iparág határai. Egyre gyakoribbak lesznek az informatikai és a nem informatika területen működő cégek közötti szakmai partnerségek, befektetések és felvásárlások. Az infokommunikációs technológiák (IKT) területén az innovációk egyre nagyobb szerepet kapnak például az egészségügyben, az autóiparban és a légi közlekedésben. Az informatika a legnagyobb hatással várhatóan az egészségügyre, az otthonok automatizálására és az autóiparra lesz majd. Mit jelent mindez a gyakorlatban? A Google idén felvásárolta a Nest nevű intelligens termosztátokat gyártó céget. Ez az akvizíció egy – a következő évekre jellemző – trend kezdetét jelzi. Az IKT innovációk egyre fontosabb szerephez jutnak a különböző iparágakban, amely az it-szereplők szemléletváltását, a partneri kör it-világon kívüli bővítését fogja eredményezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Ziteboard kijutott a párizsi LeWebre

sze dec 17 , 2014
Először mutatkozhat be egy vizuális jegyzetelésre alkalmas szoftver önálló magyar standon a Párizsban kedden kezdődött LeWeb digitális innováció konferencián. A budapesti Loffice közösségi irodaház által meghirdetett pályázat segítségével kijutó Ziteboard egy interaktív prezentációs eszköz és vizuális jegyzetelésre alkalmas fejlesztés. A megoldás egy minden eszközön (számítógépen, okostelefonokon, és digitális táblákon) a […]

Friss, ropogós