Intel: a lányok, a lányok, a lányok… utaznak

1


Az Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) a világegyetem legnagyobb középiskolásoknak szóló tudományos versenye, amelyen évről-évre magyar fiatalok is megmérettetik magukat. Magyarországról idén két diáklány utazik a megmérettetésre. A döntést, hogy ki képviselje Magyarországot, az alapján hozzák meg, milyen eredményt értek el az Innovációs Szövetség által megrendezett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen.

A verseny első helyezettjét, Király Szilviát, a Városmajori Gimnázium 18 éves tanulóját, és a harmadik helyezett Bálint Karolát, Csongrádi Batsányi János Gimnázium tavaly végzett diákját, delegálta a 2016-os Intel ISEF versenyre. Király „Építsünk ereket őssejtekből” elnevezésű projektjével száll versenybe. A fiatal szabadidejében foglalkozik őssejtkutatással a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Őssejtlaboratóriumában. Bálint a „ShopMap, avagy tablet a bevásárlókocsin” projektjével indul a versenyen. Arról, hogy miért nem a második helyezett utazhat, nem számolt be az Intel közleménye.

One thought on “Intel: a lányok, a lányok, a lányok… utaznak

  1. A Magyar Innovációs Szövetség csak a zsűri elnökének a nevét hajlandó közölni, a többi egy minuszos hír nekik. A zsűri összesen három első, három második, négy harmadik és két különdíjat osztott ki, illetve 9 pályázat dicséretben, 26 pedig kiemelt dicséretben részesült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezt a díjat sem sok cég nyerheti el

hét máj 9 , 2016
Magyarország Legkiválóbb Vállalata díjat nyert az SAP. Az Investors in People Hungary elismerését kilenc kategóriában osztották ki azon cégeknek, amelyek elkötelezettek a szervezeti kiválóság, az eredményes és fenntartható működés mellett. Az SAP Hungary Kft. a „A felhatalmazás és részvétel kultúrája” kategória győzteseként egy évig jogosult a Magyarország Legkiválóbb Vállalata cím […]
taps

Friss, ropogós