A Geomant felvásárolta az Inova Solutionst

Tíz év szakmai partnerséget követően az ügyfélszolgálatoknak informatikai csúcstechnológiai megoldásokat kínáló magyar alapítású, ám mára a britanniai központú Concentric Technologies Ltd. tulajdonában lévő Geomant felvásárolta az amerikai Inova Solutionst, a 35 éves múlttal rendelkező amerikai vállalatot – közölte a két társaság közös közleményben. A tájékoztatás szerint az akvizícióval a Geomant új szereplőként lép az amerikai piacra, a két vállalat termékfejlesztési tevékenységének összevonásával pedig a hazai és a nemzetközi piacokon a cég versenyelőnyhöz jut. A Geomant tíz országban közel háromszáz ügyféllel rendelkezik, mintegy 15 ezer fős call center szakember gárdát szolgál ki. A tájékoztatás szerint egyelőre megmarad az Inova márkanév, a cég az „Inova Solutions – a Geomant vállalata” nevet használja majd. Az Inova menedzsmentje hamarosan egy magyar kollégával egészül ki, aki többek között az integrációs folyamatok zökkenőmentes lebonyolításáért felel majd. Az alapító partner Vécsei Farkas Ákos, aki jelenleg a Geomant-Algotech Zrt. igazgatója a közleményben kiemelte, cégük az elmúlt tíz évben az Inova termékeinek viszonteladója, illetve hivatalos szolgáltató partnere volt, az akvizíció a két vállalat közötti sikeres kereskedelmi partnerség csúcspontja, egyben a Geomant ambiciózus növekedési stratégiájának része. Az akvizíciótól harminc százalékos árbevétel-növekedést várnak, amellyel a cégcsoport eléri a tízmillió eurós árbevételt.

A call-centerekre fókuszáló, informatikai-technológiai megoldásokat kínáló, szoftvereket tervező és implementáló cég közlése szerint 2018-ban a Geomant csoport egyesített árbevétele meghaladta a 6,5 millió eurót, 2019 végéig húsz százalékos növekedést terveznek. Ehhez jön hozzá az Inova idei évre tervezett hárommillió dollár körüli bevétele, ami a tavalyival hasonló nagyságrendű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

5G-ből épül az új kínai nagy fal

csü ápr 11 , 2019
ShareTweetPinShareÖtödik generációs (5G) mobil adatátviteli technológiával működő határellenőrzési pont kialakításáról állapodott meg a kínai határőrség a China Mobile kínai távközlési szolgáltatóval annak érdekében, hogy feltartóztassa az Észak-Koreából érkező menekülteket és csempészeket – jelentette a kínai állami sajtó. A Kína északkeleti részén fekvő Csilin tartomány Tonghua városának határőrsége még március végén […]

És még ez is...