A Ziteboard kijutott a párizsi LeWebre

koranyiElőször mutatkozhat be egy vizuális jegyzetelésre alkalmas szoftver önálló magyar standon a Párizsban kedden kezdődött LeWeb digitális innováció konferencián. A budapesti Loffice közösségi irodaház által meghirdetett pályázat segítségével kijutó Ziteboard egy interaktív prezentációs eszköz és vizuális jegyzetelésre alkalmas fejlesztés. A megoldás egy minden eszközön (számítógépen, okostelefonokon, és digitális táblákon) a böngészőben működő, nagyítható digitális papírlap. A jegyzetek így sosem vesznek el, folyamatosan szerkeszthetők, helyszíntől és eszköztől függetlenül. A cég internetes oldalán elérhető fejlesztést már több ezren használják világszerte videokonferenciákhoz, távoktatásban és egyedi konzultációkon is.

Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) alelnöke az MTI-nek elmondta: elengedhetetlen a magyar startupoknak a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és külföldi megmérettetése, mert csak az ilyen visszajelzéseknek köszönhetően válhatnak nemzetközileg is sikeres cégekké. Véleménye szerint ezen a téren még nem elég aktívak a magyar vállalkozások. Ezért a NIH egyik fő feladatának tartja az induló innovatív cégek támogatását a nemzetközi megjelenésben, az utóbbi egy év évben többek között Tel Avivban, New Yorkban, Bécsben és Helsinkiben segítette a magyar részvételt a startup-találkozókon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az egyháznak az interneten a helye

sze dec 17 , 2014
Az egyháznak jelen kell lennie az interneten, hogy jobban elérje az embereket – mondta Antonio Spadaro olasz jezsuita pap, teológus a Cybertológia – Hogyan gondoljuk el a kereszténységet a világháló korában? című könyvének bemutatóján. A jezsuita pap, a legrégebben alapított olasz katolikus teológiai folyóirat, a La Civilta Cattolica főszerkesztője kiemelte: […]