Bűvösvölgyben zárult az idei mozgóképkultúra és médiaismeret OKTV

Lezárult a mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgy Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) szóbeli döntője, amelyet első alkalommal idén rendeztek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Bűvösvölgy médiaértés-oktató központjában – közölte a hatóság.

Mint írják, a legjobb nyolc diáknak először az írásbeli döntőn készített esszéjét kellett vitában megvédenie, majd gyakorlati feladatként újságot kellett szerkesztenie, egyszerre figyelve az írott és képi elbeszélés hatásaira. Idén a diákoknak a döntő írásbeli részében egy filmrészletet és egy médiajelenséget kellett elemezniük, majd a szóbeli döntőben érvelésüket – egymással szemben – vitahelyzetben kellett megvédeniük. A gyakorlati feladat pedig egy médiaszöveg (jelentsen is ez bármit) előállítása volt, ahol kreatív írási, szerkesztési és történetmesélési képességeikről is számot adtak. Ez utóbbi helyszíne volt Bűvösvölgy: a diákoknak a központ kínálta eszközökön aktuális témákat kellett szöveggel és képekkel együtt egy képzeletbeli újság címlapján és két belső oldalán feldolgozniuk. A versenyben elért siker a felsőoktatási felvételi eljárás során néhány szakon értékes többletpontokat jelenthet a tíz legjobban szereplő diáknak. A végeredményeket és a győztesek nevét az OH később teszi közzé – emlékeztet a közlemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Thermaltake új réz radiátorokat mutatott be

ked márc 27 , 2018
ShareTweetPinShareA Thermaltake kitörő örömmel mutatta be a legújabb radiátor termékcsaládját, a Pacific CL360, Pacific CL420 és Pacific CL480 termékeket. A hűtők 360, 420 és 480 milliméteres méretben készültek. A Pacific CL sorozat rendkívül vastag radiátora, sűrűn elhelyezett rézcsövei és tartálya a legjobb hűtési teljesítményt biztosítja — legalábbis a gyártó szerint. […]

És még ez is...