BKK: az Utcakereső.hu adatai nem valós idejűek

Hírek szerint az Utcakereső.hu oldalon – a GPS-adatokra hivatkozva – valós időben látható a budapesti közösségi közlekedési járatok mozgása, ami azonban egyáltalán nem felel meg a valóságnak. A szóban forgó térképen ugyanis nem a jelenleg tesztelés alatt álló Forgalomirányító és UtasTÁjékoztató Rendszer (FUTÁR) valós idejű adatai, hanem a tervezett menetrendi adatok láthatók. A BKK a különböző menetrendi utazástervező alkalmazások számára évek óta nyílt hozzáférésűvé tette a menetrendi adatait, ebből dolgozik több applikáció, így például a Google utazástervezője is. Ezeket az adatokat használta fel az Utcakereső a járművek mozgását bemutató alkalmazásához, de az adatok kizárólag a menetrendi tervadatok, zavar esetén (baleset, torlódás, stb.) nem a járművek valós közlekedése látható a rendszerben — olvasható a BKK közleményében.

A közeljövőben bármilyen, az internetezésre alkalmas készülékkel rá lehet majd kapcsolódni a BKK európai uniós társfinanszírozással megvalósuló FUTÁR rendszerére és valós időben lehet majd követni a tájékoztatási adatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nemzeti Infokommunikációs Stratégia: egyszer majd minden jó lesz

hét febr 10 , 2014
A legutóbbi kormányülésen elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégia a digitális infrastruktúra, kompetencia, gazdaság és állam területére fókuszálva fogalmazza meg a 2014-2020 közötti időszak elsődleges célkitűzéseit. E szerint a kormány legfőbb céljai közé tartozik a megfelelő digitális infrastruktúra megteremtése. Határozott szándék, hogy 2018-ra minden háztartás számára hozzáférhető legyen minimum 30 Mbps-os internet-szolgáltatás, […]

Friss, ropogós