Nem felejtették el új pályákkal bővíteni a demenciakutatást segítő játékot

Sea-Hero-Quest-appMásfél hónapja jelentette be azt a mobiljátékát a Telekom, amellyel a demenciakutatást kívánja segíteni. Mára több mint egymillióan játszanak nap mint nap a Sea Hero Quest nevű mobiljátékkal világszerte. A Sea Hero Questhez kapcsolódó kutatásról Hugo Spiers, a Londoni Egyetem Viselkedésneurológiai Intézetének professzora így nyilatkozott: “Soha nem volt hasonló lehetőség arra, hogy a legkülönbözőbb országokban élő emberek ezreinek tájékozódási képességét vizsgáljuk. Az eredmények segíthetnek megvilágítani, hogy hogyan használjuk tájékozódásra az agyunkat és közelebb hozhat a korai diagnózishoz és a hatékony gyógyszeres kezeléshez a demenciakutatásban”.

A Sea Hero Quest, amelyet eddig világszerte több mint egymillióan, csak Magyarországon közel 130 ezren töltöttek le, a napokban harminc új pályával és más újításokkal is bővült. Ötven ország játékosai eddig több mint tizenegy évnyi játékidőt értek el, ilyen mennyiségű kutatási adatot a tudósok több mint ezerötszáz év alatt tudták volna csak létrehozni laboratóriumi körülmények között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Folyamatosan digitalizálják a NAV-ot

ked jún 21 , 2016
A Információs Társadalom Parlamentje eseményen Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium vámszakmai és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta: az infokommunikáció fejlődésével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtt álló feladatok is változnak, és a hivatal maga is folyamatos digitalizálás alatt áll. Ennek oka a gazdaság és a kereskedelem gyors, infokommunikáció miatti […]