Végre bővül az IKIR

adatbázisBővül a helyi közszolgáltatásokat támogató információs rendszer. A helyi önkormányzatok által 2018 óta használt IKIR-rendszer jövő júniusig tíz új adatbázissal gazdagodik – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Dukai Miklós elmondta, hogy nemcsak bővül, de a korábbiaknál többek számára lesz elérhető az a jelenleg 16 ágazati adatbázist egybegyűjtő információs rendszer, amelyhez a polgármesterek, valamint a jegyzők regisztrációval férhetnek hozzá. A 26 ágazati szakrendszert tartalmazóvá bővülő adatbázishoz a megyei önkormányzatok vezetői, valamint a lakosság is ingyenesen hozzáférhet majd a 2023. június 30-án záruló fejlesztésnek köszönhetően. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a lakosság számára elérhető adatbázis szűkebb lesz, mint az önkormányzatoknak szánt.

Kutak Gábor, a program szakmai vezetője a rendszer erősségének nevezte, hogy az egyes települések – folyamatosan frissülő – adatai összemérhetők általa, továbbá az információk egyszerűen, egy helyen lekérdezhetők. A fejlesztés az önkormányzati vezetők jelzései alapján vált szükségessé, hiszen korábban az adatokat sokszor nehezen és lassan szerezhették be az érintettek. A lakosság számára kialakított felületre regisztráció nélkül is be lehet majd lépni. Az elemzési, feladatellátási és elégedettségmérési modult tartalmazó rendszer tíz új szakmai adatbázisa közül kiemelte a nyilvános vezeték nélküli internethozzáférési pontokat, a gyógyító ellátásokra vonatkozó adatokat, a kulturális adatszolgáltatás és az ügyfélkapuk adatait, továbbá a baleseti, az adózási, valamint az energiafelhasználási adatokat.

Idén júliusban nettó 2 379 596 900 forintos közbeszerzést nyert a 4iG csoport. A szerződés célja az IKIR rendszer továbbfejlesztése és a már elérhető információs bázis bővítése. A teljesítés határideje 2023. június 30.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kanye West megveszi a Parler közösségi platformot

ked okt 18 , 2022
ShareTweetPinShareAz amerikai rapper, Kanye West bejelentette, hogy megvásárolja a Parler jobboldali közösségi platformot. A vásárlás a zenész honlapja szerint várhatóan a negyedik negyedév végére fejeződik be, a vételárat nem közölték – számolt be a The Guardian. „Egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények vitatottnak számítanak, biztosítanunk kell, hogy jogunk legyen […]
Kanye West

És még ez is...