Vizsgálat indult az Uber ellen

uberAdóhivatali vizsgálat indult az Uber taxicég ellen – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. A szaktárca közleménye szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasítására adóhivatali vizsgálat indult az Uber ellen, amely érdemi adófizetés, és sok esetben a taxizáshoz szükséges szakmai feltételek teljesítése nélkül végzi tevékenységét. Az NGM hangsúlyozta, hogy a tárca a vizsgálattal a piaci verseny megóvását, valamint az adózó és a vonatkozó szabályokat betartó taxisok védelmét akarja biztosítani.

A Hollandiában bejegyzett Uber International Holding B. V. gyakorlatilag internet-alapú diszpécser szolgáltatást nyújt a magyar “sofőrök” és utasok számára, jutalékért, és miután nem rendelkezik magyarországi telephellyel, itthon nem fizet adót, a leányvállalataként működő Uber Hungary Kft. is érdemi adófizetés nélkül végzi tevékenységét. Az Uber rendszerébe bekapcsolódott magyar sofőröknek – tekintettel arra, hogy Magyarországon végeznek üzletszerű tevékenységet – az általuk szerzett jövedelem után adózniuk kell – hívja fel a figyelmet az NGM. Számos visszajelzés érkezett, hogy az Uber rendszerében résztvevők jellemzően nem teljesítik az adókötelezettségeiket, a személyszállításra vonatkozó szakmai követelményeket – közölte az NGM.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem jó most Magyar Telekom ügyfélnek lenni

szo máj 2 , 2015
A Magyar Telekom elérkezettnek látta az időt, hogy egy kicsit a különadók által sújtott bevételeit egy kicsit gatyába rázza: közzétették a 2015. július 1-jétől életbe lépő díjemeléseket. A közzétett adatok szerint gyakorlatilag minden díj növekszik. A havidíjas, hasonlóan a prepaid (domino) csomagokhoz, átlgosan nagyjából kétszáz, a mobilinternetes díjak közel száz […]
taps