Bevezetik a Matlab szoftvert az Óbudai Egyetemen

matlabAz országban elsőként az Óbudai Egyetemen bevezetik a Matlab nevű mérnöki és matematikai szoftvert, amelyet ősztől az intézmény oktatói és hallgatói is használhatnak.

A Matlab (matrix laboratory) a világ 25 legjobb egyeteme közül 24-ben teljes körűen használt rendszer, amely a matematikai, mérnöki és gazdasági tárgyak oktatásához, valamint kutatáshoz használható. Alkalmazásával a hagyományos programozási nyelvekhez képest egyszerűbben és gyorsabban oldhatóak meg matematikai és műszaki problémák – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Mérnökök és kutatók milliói számára mind az iparban, mind az akadémiai szektorban a Matlab a számítások nyelve – áll a közleményben. Az Óbudai Egyetem egy évre vásárolta meg a használat jogát csaknem nyolcmillió forintért úgy, hogy a rendszert az oktatók és a hallgatók is használhatják. Az intézmény vezetésének célja, hogy jövőre a nemzetközi trendeket követve még hatékonyabban, az egyes tananyagokba is beépítsék a szoftver használatát.

One comment to “Bevezetik a Matlab szoftvert az Óbudai Egyetemen”
  1. Ez nagyon jó! Kár, hogy a mi időnkben nem voltak ilyen eszközök. Csudákat lehet vele alkotni. Remélem a többi felsőoktatási intézet is hamar követi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.