Bevezetik a Matlab szoftvert az Óbudai Egyetemen

1

matlabAz országban elsőként az Óbudai Egyetemen bevezetik a Matlab nevű mérnöki és matematikai szoftvert, amelyet ősztől az intézmény oktatói és hallgatói is használhatnak.

A Matlab (matrix laboratory) a világ 25 legjobb egyeteme közül 24-ben teljes körűen használt rendszer, amely a matematikai, mérnöki és gazdasági tárgyak oktatásához, valamint kutatáshoz használható. Alkalmazásával a hagyományos programozási nyelvekhez képest egyszerűbben és gyorsabban oldhatóak meg matematikai és műszaki problémák – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Mérnökök és kutatók milliói számára mind az iparban, mind az akadémiai szektorban a Matlab a számítások nyelve – áll a közleményben. Az Óbudai Egyetem egy évre vásárolta meg a használat jogát csaknem nyolcmillió forintért úgy, hogy a rendszert az oktatók és a hallgatók is használhatják. Az intézmény vezetésének célja, hogy jövőre a nemzetközi trendeket követve még hatékonyabban, az egyes tananyagokba is beépítsék a szoftver használatát.

One thought on “Bevezetik a Matlab szoftvert az Óbudai Egyetemen

  1. Ez nagyon jó! Kár, hogy a mi időnkben nem voltak ilyen eszközök. Csudákat lehet vele alkotni. Remélem a többi felsőoktatási intézet is hamar követi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Aggályos, ha mozijegy online vásárlásakor nem érvényes a kedvezmény

csü okt 20 , 2016
ShareTweetPinShareAggályosnak találta a I.T. Magyar Cinema City Kft. ügyfélszolgálati gyakorlatát az ombudsman, mert a mozijegy online vásárlásakor nem lehet igénybe venni a fogyatékossággal élők számára biztosított kedvezményt. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: egy mozgásában korlátozott ember online módon szeretett volna jegyet venni egy […]
mozijegy

És még ez is...