Egyre hasznosabb a Semmelweis Help app

Semmelweis Help AppVégre új, csodás funkciókkal bővült a Semmelweis Help applikáció.

A megoldás legfrissebb változatában a felhasználók immár a hozzájuk legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyet is megtalálhatják egy gombnyomással, továbbá az eddig csak a webalkalmazáson elérhető tudástár mostantól a mobilapplikáció felületén is látható.

A Semmelweis Egyetem (SE) által kifejlesztett applikáció célja, hogy egy olyan megbízható döntéstámogató rendszert nyújtson a felhasználóknak, amellyel segítséget kaphatnak ahhoz, hogy a gyermeken észlelt tünetek milyen szintű egészségügyi ellátást igényelnek – írták közleményükben. A program első körben több mint 220 gyermekbetegség mintegy 600 tünetét tartalmazza, vagyis szinte teljes egészében lefedi a gyermekbetegségek terén előforduló legjellemzőbb akut helyzeteket.

A közlemény idézi Kovács Esztert, az intézmény sajtókommunikációs igazgatóhelyettesét, a Semmelweis Help projektvezetőjét, aki elmondta, az alkalmazást használóktól számos visszajelzés, fejlesztési ötlet érkezett. Így most már nem csak arra kapnak javaslatot a szülők, hogy – szükség esetén – keressenek fel egy sürgősségi ellátót, hanem abban is, hogy pontosan hova mehetnek. Ezért a surgossegi.info csapatával kötött együttműködés révén ezt a funkciót is beépítették a Semmelweis Help felületre, illetve onnan is elérhető az egyetem applikációja. Ugyancsak felhasználói kérés volt, hogy az eddig csak a webes felületen hozzáférhető, 220 betegség leírását és a hozzájuk tartozó teendőket listázó tudástár a mobilappban is használható legyen.

Merkely Béla, a felsőoktatási egyetem rektora hozzátette: a mobil és a webes alkalmazás célja ellenőrzött forrásból származó, hiteles és közérthető információt adni a gyerekek egészségi állapotáról. Így amikor az Országos Mentőszolgálat részéről megfogalmazódott a javaslat, hogy a két felületet kössék össze, megkezdték az egyeztetést a surgossegi.info alapítójával, mert a betegutak segítése is ezt a céljukat támogatta.

Németh Franciska, a surgossegi.info alapítója szerint a hazai digitális egészségügyben vannak nagyon jó, de sokszor egymástól elszigetelten működő kezdeményezések. Ugyanakkor a fenntarthatóság jegyében az a hasznos, ha a meglevő és már bizonyított felületeket egymást erősítve használják fel és nem egy újat hoznak létre.

Az alkalmazást júniusi indulása óta több mint 130 ezren használták – írta az SE.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elindult a rendőrség karrierportálja

szo okt 28 , 2023
Elindult a rendőrségi karrierportál: már online is lehet jelentkezni a rendőrség állományába. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint mostantól a karrier.police.hu oldalon érhetőek el a rendőrség állásajánlatai, képzései és a munkakörök betöltéséhez tartozó alkalmassági feltételek. A karrierportál kiválthatja a „papír jelentkezési lapok” kitöltését, egyszerűbbé téve a folyamatot, akár mobiltelefonról is – […]
karrier.police.hu

És még ez is...