Üllőn nyitotta meg első európai gyártóüzemét a Lenovo

Lenovo ÜllőA Lenovo hivatalosan is megnyitotta első gyártóüzemét Európában.

Az Üllőn található gyár elsősorban szerver-infrastruktúra, tárolórendszerek, valamint csúcskategóriás pc-munkaállomások építésére összpontosít, amiket az egész európai, közel-keleti és afrikai régióban értékesít. A gyár már több mint ezer teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat különböző mérnöki, vezetői és operatív munkakörökben. A két három emeletes épületben közel ötvenezer négyzetméteren működő új létesítmény a Lenovo egyik legnagyobb gyártóüzeme. A gyártósor naponta több mint ezer szervert és négyezer munkaállomást képes gyártani – mindegyiket kifejezetten az ügyfelek igényeire szabva. Az innovatív automatizálási képességek mindenhol megtalálhatóak, beleértve az első osztályú épületirányítási rendszert, amely az üzemben és a logisztikai területen működik a hőmérséklet, a páratartalom, az eszközök állapotának és a DIMM robotok címkézésének nyomon követésére. Ez lehetővé teszi a Lenovo számára a termékek optimális minőségellenőrzését.

Az új, kifejezetten erre a célra épített épületet fél megawatt kapacitású napelemekkel szerelték fel, ami egy kisebb falu energiaellátásához elegendő. Az eszközök helyi gyártása drámaian csökkenti a termékek szállítási idejét és távolságát, így hatékonyabb és fenntarthatóbb áruszállítási lehetőségeket biztosít. Mindez az innovatív gyártási folyamatokkal -mint például a Lenovo szabadalmaztatott alacsony hőmérsékletű forrasztási eljárása- együttesen segíti a kínai társaságot a klímacéljainak elérésében. A magyarországi létesítmény része a Lenovo globális gyártási és ellátási lánc stratégiájának, amely a világ több mint 35 gyártóhelyéről – többek között Argentínából, Brazíliából, Kínából, Németországból, Magyarországról, Indiából, Japánból, Mexikóból, az USA-ból és Magyarországról – 180 piacra szállít. A Lenovo széles körben ismert globális hibrid gyártási modelljéről, amely magában foglalja a házon belüli és a bérgyártás együttes alkalmazását. Ez a metódus a vállalat versenyelőnyének egyik legfontosabb forrása, amely nagyobb hatékonyságot és ellenőrizhetőséget biztosít a termékfejlesztés és az ellátási lánc működése felett, lehetővé téve az ügyfelek igényeinek hatékonyabb kielégítését.

A Lenovo amellett, hogy új munkalehetőséget teremt Üllőn és környékén, továbbra is elkötelezetten támogatja a helyi közösséget olyan kezdeményezésekkel, mint a helyi iskoláknak és jótékonysági szervezeteknek nyújtott technológiai adományok.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kínai cégnek adja el digitális rendszerek üzletágát az ams-OSRAM

csü jún 16 , 2022
Az osztrák ams-OSRAM szenzor- és világítástechnikai vállalat eladja európai és ázsiai digitális rendszerek üzletágát a Hangcsou székhelyű, tőzsdén jegyzett kínai Inventronics vállalatnak. A 600 alkalmazottat foglalkoztató, a München melletti Garchingban működő digitális rendszer üzletág elsősorban hagyományos és LED-es világításhoz fejleszt kapcsolóegységeket a hozzájuk tartozó világítási modulokkal, szoftverekkel és hálózatba kapcsolható […]
ams-OSRAM

Friss, ropogós