Befejezték az IBM székesfehérvári szolgáltató központjának fejlesztését

IBM-SzekesfehervarLezárult az IBM nemzetközi szolgáltató központjának az Európai Unió 376 millió forintos támogatásával megvalósított fejlesztése, az IBM Data Storage Systems székesfehérvári központjának létszámbővítésére 2012-ben 376 milliós pályázati forrást nyert a cég, amelynek utolsó részletét az idén használta fel. A társaság tájékoztatása szerint az IBM 1997 óta Székesfehérváron működteti egyik stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központját. Az IBM Data Storage Systems Kft. Nemzetközi Szolgáltató Központja – az IBM Delivery Centre Central Europe – biztosítja az IBM és globális ügyfelei számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat.

Az itt dolgozó magasan képzett, több nyelvet beszélő munkatársak elsősorban Unix, Linux, Windows és MainFrame rendszerekhez és a rajtuk futó különböző alkalmazások (SAP, DB2, Oracle) működtetéséhez nyújtanak támogatást az IBM európai és észak-amerikai ügyfeleinek. A közlemény szerint a vállalat tíz hasonló központot üzemeltet az egész világon. Az IBM DSS Kft. szolgáltató központja 2012 szeptemberében 1,4 milliárd forintos beruházást jelentett be, és a projekt keretében kétszáz szakképzett it-specialistával bővítette munkaerejét — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Xerox: új multifunkci kkv-knak

hét szept 8 , 2014
A kis- és középvállalatok számára kínálja a Xerox a piacra most bevezetett WorkCentre 5022 és az 5024 multifunkciós berendezéseket, amelyek A/3 méretben, fekete-fehérben, 24 oldal/perc sebesség mellett nyomtatnak és másolnak, és az első nyomtatott oldalt is 14 másodpercen belül elkészítik. A folyamatos gyors működést az akár 1850 lapos papírkapacitás is […]

Friss, ropogós