Vámos György: az online kiskereskedelem idén húsz százalékkal bővül

Az internetes kereskedelem forgalma tíz év alatt, 2016 végére a tízszeresére nőtt, elérte a 300 milliárd forintot, és idén is húsz százalékkal bővül – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos elmondta: az internetes kereskedelem forgalma idén legalább 370-380 milliárd forintot tesz ki, és ez csak a hagyományos kiskereskedelem árukörét jelenti, tehát élelmiszert, iparcikket, a szolgáltatásokat ezen felül számítják.

Hangsúlyozta: a vásárlók bíznak az internetes kereskedelemben. Ezzel együtt akadnak problémák, elsősorban a tájékoztatásnál, valamint előfordul, hogy nagy a roham, és csúszik a szállítás – tette hozzá. Jelezte: a webes költekezésnek kisebb hányada az ázsiai, amerikai vásárlás, a többség magyar webáruházakból rendel.

Kitért arra is: a tavaly decemberi ezermilliárdos kiskereskedelmi forgalmat várhatóan legalább négy százalékkal túllépi az idei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hét tipp, hogy ne csak az eszköz legyen okos, hanem a gyerek is VI.

vas dec 31 , 2017
A gyerekek nagy részének karácsonyi listáján szerepel valamilyen okos kütyü: telefon, tablet, laptop, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Fontos, hogy az ilyen típusú ajándékozás ne csak egy átadásból álljon: az eszközök valóban okos használatára meg is kell tanítani a gyerekeket. Íme néhány tipp, hogy mire érdemes figyelni és hogyan tanítható […]
Facebook

És még ez is...