Az NSA a tenger alatti is kutakodott

SEA-ME-WE4Az informatikai hírszerzéssel foglalkozó amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) adatokat szerzett a Nyugat-Európát a Közel-Kelettel és Délkelet-Ázsiával összekötő tenger alatti kábelhálózatról, amely az internetes adatfolyam egy jelentős részét továbbítja – írta vasárnap a Der Spiegel. A német hírmagazin szerint az NSA egy februári keltezésű, szigorúan titkos minősítésű jelentése alapján az ügynökség szakemberei bejutottak az SEA-ME-WE 4 (South East Asia-Middle East-Western Europe 4) nevű kábelrendszert üzemeltető társaság belső hálózatába, és a rendszer technikai felépítéséről szóló dokumentumokat szereztek meg. Ez csak az első lépés volt, az ügynökség további műveleteket tervez, hogy bővítse az ismereteit az SEA-ME-WE 4-ről és más kábelrendszerekről. A műveletet a különleges informatikai támadásokra szakosodott, úgynevezett méretre szabott hozzáférési műveletek egysége (Tailored Access Operations, TAO) hajtotta végre. Az NSA amerikai hackerkonferenciákon toborozza a munkatársakat, ami sikeres stratégia, ezt mutatja, hogy a TAO az ügynökség leggyorsabban bővülő egységei között van – írta a Der Spiegel.

Az optikaikábel-hálózat Marseille-től indul és Szingapúrig tart. Az üzemeltető konzorcium tagja egyebek között a részben francia állami tulajdonban álló Orange és a Telecom Italia Sparkle nevű leányvállalata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Olaszország bekeményít

pén jan 3 , 2014
Az elektronikus kommunikációért felelős olasz hatóság, az AGCOM számos intézkedést dolgozott ki annak érdekében, hogy felszámolják a jogsértő honlapokat és kézre keríthessék azok üzemeltetőit. Az új rendszerben, amelynek szabályozása 2014. március 31-én lép majd hatályba, gyorsan eltávolíthatók lesznek a honlapokról a szerzői jogi védelem alatt álló jogsértő tartalmak, de hasonlóan […]

Friss, ropogós